IBM lucrează la un ceas-telefon pliabil, revoluționar

Data: 9/07/2019 | Autor: .

IBM lucrează la un ceas-telefon pliabil, revoluționarTelefoanele pliabile se anunță a fi ,,the next big thing’’ în domeniul tehnologiei, dovadă că tot mai multe companii investesc în acest sector extrem de dinamic. După Huawei și Samsung, a venit rândul IBM să prezinte un concept foarte interesant, un hibrid de ceas inteligent și telefon, cu ecran pliabil, relatează GadgetReport.ro

Prototipul celor de la IBM, prezentat de DigitalTrends,  este diferit de orice am mai văzut până acum. Conceptul, prezentat într-un mod grafic extrem de atractiv de LetsGoDigital.org, pe baza schițelor IBM, arată un smartwatch care are un display destul de mare, fără colțuri.  Atunci când ecranul este desfăcut pe o parte, capătă o dimensiune de patru ori mai mare. Deschis și pe cealaltă parte, display-ul ajunge să fie de opt ori mai mare decât cel inițial, de smartwatch.

Brevetul IBM nu prezintă, din păcate, modul în care va funcționa gadgetul, însă este destul de simplu de anticipat. Vom putea folosi ecranul în diverse dimensiuni, iar software-ul ar urma să se adapteze la layout-ul preferat.

Astfel, pe ecranul mic, de ceas, ar urma să fie prezentate ora și câteva informații esențiale, iar pe ecranul mare toate informațiile obișnuite pentru un smartphone.

Se anunță o misiune plină de provocări tehnologice. După ce Samsung a eșuat cu lansarea smartpone-ului pliabil, iar Huawei a amânat momentul cu câteva luni, cât de probabil este ca ceasul IBM  să fie construit vreodată? Niciodată să nu spui niciodată. Cert este că, în prezent, tehnologia este încă în faza experimentală. Să nu uităm și faptul că IBM este, pur și simplu, obsedat de brevete.

Pe site-ul său, compania afirmă că a are peste 9100 brevete depuse numai în 2018.