Review LG NanoCell TV. Tu ce îți dorești de la un televizor în 2019?

Data: 10/07/2019 | Autor: .

În 2019, televizoarele au ajuns precum smartphone-urile. De la an la an, apar modele tot mai spectaculoase, iar să îți schimbi televizorul la 2-3 ani nu mai reprezintă un moft. Internet, jocuri, filme online, transmisii 4K – televizorul a devenit principalul gadget multimedia din orice casă, iar viteza de operare și mai ales imaginea au devenit definitorii pentru o experiență completă, relatează GadgetReport.ro

GadgetReport.ro a testat, în ultima perioadă, unul dintre cele mai interesante televizoare din 2019 – LG NanoCell, un gadget multimedia care, dacă vei ajunge și tu să îl utilizezi, îți va reseta complet standardele privind experiența utilizării unui TV.

De la designul simplu și futurist la imagina incredibilă, sunetul foarte clar și bine definit, la aplicațiile multimedia și viteza de operare, LG NanoCell setează standarde de top, bineînțeles la un preț pe măsură.

LG NanoCell, înlocuitorul Super UHD, se remarcă, în primul rând, printr-o îmbunătățire semnificativă a calității imaginii, cu ajutorul tehnologiei Dolby Vision și Dolby Atmos, într-o gamă largă de unghiuri de vizualizare.

Față de generațiile anterioare, noile televizoare sunt propulsate de procesorul α de generație a-II-a, care oferă o viteză semnificativă de operare în WebOS, oferindu-ți, astfel, posibilitatea de a deschide aplicații și programe cu un singur click, ca pe telefoanele flagship din 2019.

Pentru ca experiența să fie completă, LG NanoCell include și ThinQ Smart, o platformă ce permite conectarea device-urilor smart din casa ta, astfel că vei putea folosi televizorul pe post de telecomandă pentru aerul condiționat, mașina de spălat, frigiderul, becurile inteligente și celelalte gadgeturi conectate.

Cel mai bun preț pentru LG Nanocell il gasesti AICI.

UNBOXING LG NANOCELL

 

Noul televizor LG NanoCell vine într-o cutie subțire, care la prima vedere pare destul de fragilă, însă care protejează foarte bine display-ul, astfel că, chiar dacă îl ridici personal din magazin și îl duci acasă cu mașina, te vei descurca fără probleme.

Noi am testat modelul LG 65SM9010PLA, în varianta de 65 de inchi (165 cm). L-am scos ușor, atenți fiind să nu-l bruscăm și i-am montat piciorul rapid, după instrucțiunile bine realizate.

Odată pus pe o comodă, ne-a surprins însă că pare destul de instabil, astfel că este bine să te gândești cu atenție unde îl pui, recomandabil fiind să îl prinzi pe perete. Altfel, dacă ai copii sau un câine, nu este exclus ca la un moment dat, din greșeală, să te trezeși cu el pe jos.

Modelul de 65 de inchi este unul uriaș ca display. Dacă stai într-un apartament de bloc, cu o sufragerie de 12-15 metri pătrați, mai bine optează pentru varianta de 55 inchi (140 cm). Dincolo de faptul că o să se integreze mai bine, și ochii îl vor percepe mai confortabil.

Un televizor de 65 de inchi este ideal pentru un spațiu ceva mai mare, de peste 20 metri pătrați, ca să poți să stai la minim 3-4 metri de el. Asta dacă vrei să ai o experiență multimedia confortabilă și nu să umbli cu ochii pe ecran, de exemplu, pentru a încerca să citești subtitrările de la un cap la altul.

Opiniile sunt, binînțeles, împărțite însă ține cont că nu neapărat mărimea contează și că, dacă vrei să folosești televizorul mai mult pentru programele TV de pe cablu, calitatea imaginii, în cazul programelor SD, va fi foarte slabă, indiferent de performanțele televizorului.

Dincolo de discuția clasică privind diagonala ideală, indiferent ce variantă de ecran vei alege, o să primești  una dintre cele mai bune telecomenzi inteligente de pe piață.

Aceasta oferă butoane dedicate pentru Netflix și Amazon Prime și un microfon ce ajută la utilizarea funcțiilor Google Assistant și Amazon Alexa dar și pentru o tehnologie intitulată AI Sound ce ajută la stabilirea modului de redarea a sunetului.

Revenind la televizor, vei remarca, cu siguranță, designul extrem de subțire și marginile Nano Bezel.

La capitolul conectivitate, pe lângă porturile clasice și conectivitatea Wi-Fi AC/5Ghz., care asigură o viteză optimă de internet, fără laguri, ai patru porturi HDMI 2.1, excelente inclusiv pentru gaming, pentru că oferă o performanță 4k cu o rată de refresh incredibilă și o latență foarte scăzută, toate acestea fiind plusuri foarte mari din punctul de vedere al unui gamer ce dorește să utilizeze un asemenea televizor.

 

CINEMATOGRAF LA TINE ACASĂ

Dincolo de layoutul subțire, de telecomanda smart și de specificațiile hardware, LG NanoCell se remarcă prin imaginea incredibilă oferită de panoul 4K.

Tehnologiile precum Full Array Local Diming și controlul precis al unităților de retroiluminare se dovedesc a fi cu adevărat de impact, nu doar niște artificii de marketing, cum sunt la alte televizoare.

De exemplu, spre deosebire de televizoarele convenționale, care pot distorsiona culorile când privești din lateral, LG NanoCell păstrează precizia culorilor pentru toate unghiurile de vizualizare, laterale și frontal. Iar controlul precis al unităților de retroiluminare creează imagini detaliate și un negru mai intens.

Procesorul inteligent α7 de generația a 2-a, îmbunătățit cu algoritmul AI Deep Learning, oferă imagini cu un nivel al detaliilor care îți taie răsuflarea și sunet personalizat care asigură imersiunea completă într-o realitate incredibilă.

Este o reală plăcere să te uiți la acest televizor pe Netflix sau pe Youtube, în 4K. Grație și tehnologiilor Dolby Vision și HDR, excelent implementate, ai senzația că te afli într-un cinematograf de ultimă generație și că televizorul te ,,absoarbe’’ în acțiune.

Dincolo de conținutul 4K, pe care îl redă la standarde de top, LG NanoCell mai face un lucru interesant și remarcabil. Cu ajutorul procesorului α II, de generația a II-a, televizorul asigură o imagine excelentă și pentru programele TV cu rezoluții mai mici, precum HD/SD. Acest lucru este posibil printr-un proces de upscaling, care reușește să aducă rezoluția HD/SD la o altă calitate de îți oferă senzația că este nativ 4K.

Procesorul Alpha 7 îmbunătățește, astfel, claritatea, definiția, detaliile și luminozitatea, datorită algoritmului de AI Deep Learning, prin analiza conținutului și a luminilor ambientale.

Pentru ca experiența de cinematograf să fie completă, senzorul de lumină detectează lumina ambientală, iar procesorul inteligent α7 îmbunătățește automat luminozitatea imaginii, pentru a oferi o imagine vie și clară, indiferent de condițiile de iluminat.

 

LG NANOCELL, UN TELEVIZOR INTELIGENT

 

WebOS-ul celor de la LG a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar versiunea de pe LG NanoCell este, de departe, cel mai bine implementată și optimizată. Interfața modernă, simplă și ușor de accestat, îți asigură acces rapid la aplicații, de la Netflix, Amazon Prime, Hbo Go la tot felul de alte asemenea programe, precum Rakuten TV.

LG

LG Home Dashboard

Mai mult, cu noua versiune de soft, vei putea vedea in timp real interfața telefonului pe ecranul televizorului. Fotografii făcute cu telefonul, filmulețe, mesaje, orice ai in telefon va fi redat instant pe televizor.

O altă facilitate care ne-a plăcut este faptul că, pus în contact cu o consolă de jocuri, în cazul nostru un PlayStation 4 Pro, televizorul s-a comutat singur pe cele mai bune setări pentru gaming, accentuând culorile și reducând timpul de redare. Astfel, în modul Gaming, latența este eliminată și procesorul crește semnificativ rată de refresh, pentru o fluiditate a imaginilor mai bună.

Iar dacă vreți ca experiența să fie completă, activați opțiunea AI Sound. Cu ajutorul inteligenței artificiale, televizorul analizează sursa audio, pentru a-ți oferi sunetul optim, în funcție de tipul de conținut. De asemenea, up-mixează sunetul pe două canale (2.0 ch), oferindu-ți sunet surround 5.1 virtual. Altfel spus, vei avea cel mai bun sunet în funcție de spațiul în care te afli, calibrând semnalul audio la nivelul optim.

 

LG NANOCELL. PENTRU CĂ MERIȚI

Dacă ai acasă un Full HD sau chiar un 4K de acum câțiva ani, n-avem niciun dubiu că LG NanoCell îți va reseta standardele. Te vei simți, probabil, ca atunci când ai un smartphone mai vechi care, în esență, face cam aceleași lucruri ca și flagship-urile din 2019, însă la un nivel incomparabil.

Imaginea, viteza, sunetul, întreaga experiență oferită de acest televizor te vor pune, cu siguranță pe gânduri, căutând soluțiile financiare pentru a-l cumpăra. Cel puțin asta este experiența pe care noi am trăit-o în redacția GadgetReport.ro

Dacă te interesează să experimentezi senzațiile oferite de acest televizor, mergi într-un showroom și testează-l. Iar apoi cumpără-l. Ține mine un lucru esențial. Dacă îți cumperi un LG NanoCell este esențial să ai abonament de Netflix, ca să îl folosești la adevărata lui valoare.

Nu te aștepta ca programele tv românești să se vadă în 4K, pentru că nu vei primi așa ceva. Se vor vedea mai bine însă, ține minte, acest televizor este gândit pentru experiențele multimedia online, pentru filmele de pe Netflix, HBO Go, Amazon Prime, pentru Youtube, pentru gaming și mai puțin pentru clasicul cablu TV.