Imortalitatea este posibila! Un nou trailer pentru Transcendence, cel mai controversat film SF al anului (VIDEO)

Data: 12/02/2014 | Autor: .

transcedence

A aparut un nou trailer video pentru unul dintre cele mai asteptate filme science-fiction din 2014. In Transcendence, Johnny Depp interpreteaza rolul unui cercetator obsedat de imortalitate.

transcendence-posterFilmul, produs de Christopher Nolan si regizat de Wally Pfister, spune povestea lui Will Caster, un om de ştiinţă ucis de terorişti. Soţia lui, Evelyn, şi ea cercetătoare, reuşeşte să-i încarce conştiinţa într-un computer şi împreună îşi continuă studiile pentru atingerea unei singularităţi tehnologice.

Este unul dintre subiectele favorite ale futurologiei: un moment din viitorul omenirii în care evoluţia inteligenţei va fi atât de rapidă, încât viaţa aşa cum o ştim va trebui să-şi schimbe legile pentru a continua să existe.

„De peste 130.000 de ani, abilitatea noastra de a gandi a ramas neschimbata. Capacitatile exceptionale ale matematicienilor, inginerilor si ale speciliastilor in neuro-stiinta plaesc in comparatie cu calitatile A.I.Once online, o masinarie cu constiinta care va intrece limitele biologiei. In scurt, timp, puterea ei analitica va fi mai mare decat inteligenta colectiva a oricarei persoane nascute vreodata si din istoria lumii. Unii oameni de stiinta o numesc singuralitate. Eu o numesc transcendenta. „, se spune in descrierea filmului.

Din distributie fac parte Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Paul Bettany, Kate Mara si Cillian Murphy.

„Fara sa spun prea multe, Transcendence este despre acel moment in care se ciocnesc constiinta umana si dezvoltarea rapida a tehnologiei. Va fi o poveste care se axeaza mai mult pe stiinta reala decat pe stiinta fictionala. Este un subiect care s-ar putea intampla in realitatea noastra cat de curand si asta il transforma intr-un film in care fiecare dintre noi se va identifica. Veti vedea o povestea despre dorinta omului de a insufla viata obiectelor”.

Transcendence se va lansa in cinematografe pe 18 aprilie 2014.