Happy in Bucharest! Asa s-ar putea promova Capitala(VIDEO)

Data: 11/02/2014 | Autor: .

Happy in Bucharest

Aveti o capitala frumoasa, interesanta, pacat ca nu o promovati asa cum trebuie. Auzim astfel de cuvinte de fiecare data cand un strain vine la Bucuresti.

Iar remarcile de genul asta sunt valabile, in general, pentru toata tara, din Transilvania pana pe Litoral.

De ce nu ne vindem imaginea la nivelul anului 2014? De ce continuam sa promovam stereotipuri, de ce se cheltuie milioane de euro pe campanii prafuite in genul celei cu frunza si « Gradina Carpatilor »?

De ce nu incercam sa vindem o imagine cool, moderna, interactiva, in genul celei prezentate in clipul video de mai jos?

De ce nu vedem campanii de promovare pe Facebook, pe internet in general ?

Intrebari care raman, de ani de zile, fara raspuns. Intre timp, functionarii cu aere de specialisti din Ministerul Turismului, din firmele clientelare platite cu milioane de euro pentru a scoate clipuri ca pe vremea lui Ceausescu isi vad linistiti de business-uri, de spagi, de taiatul frunzei…

Astfel ca Romania pierde, an de an, turistii pe care alte tari, vezi cazul Bulgariei, reuseste sa ii atraga cu adevarati specialisti in promovare.

Umariti mai jos un clip de promovare pentru Bucuresti, realizat benevol de niste entuziasti condusi de Virgil Nicolaescu. Materialul est o replica la  clipul Happy al lui Pharell Williams.

Clipul Happy al lui Pharell Williams a inspirat oameni din toata lumea sa-si creeze propria varianta de „Happy”. Avem fericiti din Viena, Lyon sau Marrakech, care s-au filmat dansand pe strazi si s-au postat pe YouTube.

Este al doilea astfel de clip realizat in Romania. Primul, initiat de Tudor Cioroiu, il puteti vedea mai jos. Este la fel de interesant.

„Am adunat 15 studenti la actorie, colegi cu Irina, si cativa prieteni de-ai nostri. Am incercat sa filmam si cu oameni random din oras, dar romanii sunt foarte speriati de camera de filmat. Ne propusesem sa facem mai mult un clip filmat cu oameni obisnuiti din Bucuresti. Montajul a durat cam 3 zile, in care am dormit foarte putine ore”, a declarat Cioroiu, pentru iQads.