În premieră, internetul pe Android l-a depăşit pe cel pe Windows

Data: 4/04/2017 | Autor: .

În premieră, internetul pe Android l-a depăşit pe cel pe Windows

Traficul de internet se mută, treptat, către dispozitivele mobile. Potrivit StatCounter, în luna martie, internetul pe telefoanele şi tabletele cu sistemul de operare Android l-a depăşit pe cel realizat cu laptopurile şi PC-urile care rulează Windows, relatează GadgetReport.ro

Platforma mobilă a celor de la Google a generat 37,93% din activitatea pe internet, în timp ce traficul pe Windows a reprezentat 37,91 la sută.

Potrivit analiştilor, evoluţia era previzibilă mai ales că, încă de acum 6 ani, vânzările de smartphone-uri le-au depăşit pe cele de PC-uri, iar ultimele statistici arată că utilizatorii au ajuns să petreacă un timp aproape dublu pe telefon decât pe laptop sau PC.

StatCounter afirmă că evoluţia semnificativă a sistemului de operare Android a fost stimulată în principal de piaţa asiatică, care a crescut cel mai mult. În ţări precum China şi India, traficul de internet pe smartphone a crescut de 5 ori în ultimii trei ani.

Anul trecut, vânzările de telefoane inteligente, la nivel mondial, au depăşit 1,5 miliarde de exemplare faţă de 270 de milioane de PC-uri şi laptopuri.