Incepe productia iPad 3

Data: 17/10/2011 | Autor: .

Apple face ultimele pregatiri pentru lansarea productiei modelului iPad 3, afirma analistul Jeffrey Fidacaro, de la Susquehanna Financial Group. Potrivit acestuia, Apple a discutat, deja, cu producatorii de componente ca pana la finele anului sa produca in jur de 1 milion de tablete iPad 3.

Dupa succesul fulminant al modelului iPhone 4S, vandut in 4 milioane de exemplare in primul weekend de la lansare, Apple incearca sa isi asigure din timp stocurile necesare pentru noul model de tableta care ar urma sa fie prezentata in primul trimestru din anul viitor.

Ce specificatii va avea noul iPad 3? Potrivit Time, cea mai mare companie IT a comandat deja componente cheie ca display-uri si chip-uri pentru noul iPad, care va avea un ecran cu o rezolutie de 2048×1536, fata de doar 1024X768 cat are iPad2.

iPad 3 ar putea veni cu o camera HD cu blit incorporat, cu port HDMI si un procesor Mavell Quad Core, care ar putea ridica performanta produsului la egalitate cu cea a unul PC.

Saptamana trecuta, un alt analist din piata IT&C, de la firma Ticonderoga Securities, a afirmat ca Apple ar urma sa lanseze in prima parte a anului viitor un nou model iPad mini, mai ieftin, care sa concureze cu tableta celor de la Amazon, Fire Kindle, pentru care se estimeaza comenzi de 5 milioane de exemplare pana la sfarsitul lui 2011. Kindle va costa 199 $.

“Informatiile noastre sugereaza ca discutiile au vizat dezvoltarea unui iPad cu un pret redus, care ar putea fi lansat in primele luni ale anului 2012. Acest iPad mini va concura cu noua tableta Kindle Fire de la Amazon care costa 199 dolari”, a declarat analistul.

Expertul afirma ca iPad Mini nu va insemna, cel mai probabil, un ecran mai mic. “Credem ca acest iPad va costa undeva la 200 dolari”, a adaugat acesta. “Ne asteptam ca acest iPad Mini sa fie urmat de un iPad 3 mult mai puternic in trimestrul 2 din 2012”, a mai declarat acesta.