Inovația mult așteptată adusă de Samsung Galaxy S22

Data: 23/07/2021 | Autor: .

Samsung testează o soluție nouă, mai rapidă, de încărcare prin cablu, de 65W, și se pare că va fi gata la timp pentru seria Galaxy S22, la începutul anului 2022.

Informațiile provin de la tipsterul Tron, care are un palmares decent în privința mișcărilor făcute de Samsung.

Noua serie Samsung Galaxy S22 poartă numele de cod Rainbow și va include trei telefoane, un Galaxy S22 R – modelul de bază,  un indicativ G pentru versiunea Plus și B pentru cea mai performantă versiune, Ultra.

Știm deja, încă din ianuarie, că Samsung lucrează la un  încărcător de 65W, certificat deja cu o viteză maximă de încărcare de 3,25 amperi la 20 de volți.

Altfel spus, Samsung va renunța la viteza de încărcare de 25W, folosită până în prezent pe flagship-urile din seria Galaxy.

Interesant va fi de văzut dacă Samsung va livra noile telefoane Samsung Galaxy S22 cu încărcător în cutie sau va trebui să îl cumpărăm separat.

Schimbarea aceasta pentru seria Samsung GALAXY S22 vine in contextul in care diversi producatori chinezi ofera chiar mai mult in materie de incarcare rapida pentru telefoanele pe care le vand, insa desigur ca in cazul lor vorbim despre tehnologii cu mult diferite pentru dispozitive.

OPPO lansează încărcătorul ultra-rapid de 125W. Încarcă o baterie de telefon până la 41% în doar 5 minute

Astfel, Galaxy S22 ar urma să fie prima serie de top de la Samsung care acceptă puteri de până la 65W în modul de încărcare rapidă.

Spre comparație, Galaxy Note 20 era limitat la doar 25W viteză de încărcare în modul rapid, mult sub nivelul de 65W suportat de rivalul OnePlus 9 Orim sau 67W pe modelul Xiaomi Mi 11 Ultra.

Samsung GALAXY S22 urmeaza sa fie prezentat in prima parte a anului viitor de catre compania Samsung, iar asteptarile vis-a-vis de el sunt uriase din toate punctele de vedere.

Un sistem de racire foarte avansat

Tot din zvonuri aflăm și că Samsung ar putea substitui finisajele din sticlă și metal cu unele aproape premium. Astfel, în loc de metal cromat vom avea plastic cu aspect cromat, iar în loc de sticlă vom avea policarbonat ceva mai rezistent.

Samsung GALAXY S22 ar putea oferi, totodată,  un sistem de racire foarte avansat in comparatie cu cele normale, pasive, din telefoane, iar zvonul vine la cateva saptamani dupa ce au aparut detalii despre un sistem de racire activa.

Era vorba despre un ventilator care trebuia sa ajunga in Samsung GALAXY S22, dar in realitate se pare ca am putea avea parte de un sistem pasiv de racire care ar putea fi la fel de performant, dar fara a face zgomot, si mai important, fara a consuma energie.

Se zvonește, totodată, și că Galaxy S22 și S22 Plus, vor primi un nou senzor de 200 megapixeli, stabilizat cu tehnologie de la Olympus. Toate aceste trei dispozitive vor avea la bază însă noul chipset Exynos 2200, care va beneficia de un GPU produs de AMD, pe platforma RDNA2, aceeași pe care o regăsim în plăcile grafice de PC de top ale companiei, cât și în consolele de generație nouă, PlayStation 5 și Xbox Series.