Intel ieftineşte primul computer-stick din lume, Compute Stick

Data: 14/09/2015 | Autor: .

IntelR Compute StickIntel a lansat o ofertă specială pentru cele mai mici PC-uri ce integrează procesoarele companiei. Este vorba despre Intel Compute Stick, care măsoară doar 10 cm, și Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), mini PC-ul care oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic.

Intel Compute Stick este dotat cu procesor quad-core Intel Atom, 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows 8.1 preinstalat. Mini PC-ul transformă orice TV sau monitor HDMI într-un computer complet funcțional. Datorită Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, prin Wi-Fi. Pentru Intel® Compute Stick utilizatorii pot face upgrade gratuit la Windows 10, noul sistem de operare construit pentru o interacțiune nouă cu dispozitivele și pentru experiențe personale și imersive.

Intel Compute Stick este disponibil la Altex și eMAG la prețul de 644,99 lei.

Celălalt gadget, Intel NUC, costă între 899 si 1.999,99 de lei la eMAG. Mini Pc-ul este disponibil în mai multe variante, bazate pe procesoare Celeron, Core i3, i5 si i7.

Cele două mini PC-uri vin cu noutatea absolută în materie de computing la distanță, fără cabluri. Intel Remote Keyboard este o aplicație creată special pentru cele două mini PC-uri Intel. Este disponibilă gratuit în App Store și Google Play. Tranformă tableta sau smartphone-ul în telecomandă, permițându-i utilizatorului să controleze PC-ul de la distanță din orice loc al casei.

IntelR Next Unit of ComputingIntel Remote Keyboard se instalează rapid, în patru pași simpli. Se descarcă aplicația pe smartphone sau tabletă, se instalează Intel® Remote Keyboard host app de pe Intel® Download Center pe Intel® Compute Stick sau Intel® NUC, se deschide aplicația pe dispozitivul mobil, se selectează computerul din lista de device-uri și se scanează codul QR de pe ecranul PC-ului.

Intel® Remote Keyboard oferă tastatură QWERTY completă, inclusiv tastele ctrl, alt, esc pentru Windows, trackpad care include click dreapta și stânga, scroll bar.