Intri pe internet de pe telefon? Mesajele la care trebuie să fii atent

Scareware telefon gadgetreport.roPe internet au aparut tot mai multe site-uri infestate cu Scareware, o categorie extrem de agresiva de malware. Programele, de tip phising, iti apar in prim-plan atunci cand deschizi o pagina de internet pe telefon sau tableta, relatează GadgetReport.ro

Astfel de programe te indeamna sa instalezi tot felul de update-uri, sa divulgi date personale, sa platesti o taxa sau sa trimiti un SMS la un numar cu suprataxa.

Printre cele mai cunoscute sunt cele care afirma ca “exista un update disponibil pentru telefon tau. Apasa aici ca sa descarci ultimul update” si “Telefonul tau este virusat. Trebuie sa instalezi un antivirus. Intra aici”.

Scareware gadgetreport.roNu instalati niciunul dintre aceste programe si nu apasati pe linkurile care va apar in ecran.

Atunci cand descoperiti un astfel de site infestat cu Scareware, cea mai sanatoasa metoda de protectie este sa il inchideti din tab si sa evitati sa mai intrati pe el, pana cand administratorul acestuia isi va lua masurile de protectie.

Iar daca vreti sa vedeti daca ati fost infestati, intrati in Play sau pe Apps si instalati versiunea gratuita BitDefender. Veti afla in numai cateva minute daca ati contactat respectivul Scareware.