iPad killer? Game changer? Microsoft ar putea vinde tabletele Surface pentru doar 199$

Data: 15/08/2012 | Autor: .

Anuntul Microsoft privind lansarea unei tablete proprii a suparat multi parteneri ai companiei, insa un eventual pret foarte scazut al acesteia ar putea declara un adevarat razboi in industria IT. Iar acest lucru pare din ce in ce mai probabil, si asta pentru ca varianta ARM a tabletei Surface ar putea costa doar 199 de dolari, potrivit unor surse ale Engadget.

Daca informatiile se confirma, device-ul Microsoft devine de departe cel mai ieftin din clasa sa. Dintre jucatorii mari din industria IT, doar Google si Amazon au reusit sa scoata pe piata tablete atat de ieftine. Modele acestora au, insa, o diagonala de numai 7 inchi si, in plus, sunt vandute cel mai probabil in pierdere.

Un eventual pret de 199 de dolari al tabletei Surface bazata pe tehnologie ARM ar reprezenta, practic, un cui batut in sicriul celorlalti producatori de tablete Windows. Si asta pentru ca, in mod sigur, nici unul dintre acestia nu va reusi sa produca un astfel de dispozitiv pentru un asemenea pret. In plus, producatorii de tablete ieftine Android de 7 inchi, precum Amazon si Google, vor fi nevoiti sa-si ieftineasca si mai mult device-urile, probabil pana la pragul de 149 de dolari.

Practic, desi s-a pozitionat initial ca un concurent al iPad, tableta Surface ar putea avea potentialul de a „matura” absolut toata piata tabletelor.

Pana acum, preturile vehiculate in piata pentru tabletele Surface au fost de 400-600 de dolari pentru variantele ARM si de 800-1000 de dolari pentru variantele bazate pe arhitectura Intel.

Pana a avea un pret oficial al noii tablete, anuntul lansarii acesteia i-a infuriat deja pe unii dintre partenerii Microsoft.

Cei mai vocali au fost Acer, care, prin vocea CEO-ului JT Wang, spun ca lansarea Surface “va crea un impact negativ urias pentru ecosistem si alte brand-uri vor avea o reactie negativa”.

“Ar trebui sa ne bazam in continuare pe Microsoft sau ar trebui sa gasim alte alternative?”, au mai spus, recent, reprezentantii Acer.

Cel mai probabil, pretul tabletelor Surface va fi aflat odata cu lansarea lor oficiala pe piata, programata sa aiba loc pe 26 octombrie.

Mai multe amanunte despre Microsoft Surface puteti citi aici.