iPad mini va arata ca un urias iPod

Data: 15/08/2012 | Autor: .

Apple va lansa cel mai probabil pe 12 septembrie, odata cu noul iPhone, o versiune mini a tabletei iPad. Informatia, prezentata inca de anul trecut de GadgetReport.ro, primeste o noua confirmare, din sursele 9to5Mac.

Potrivit informatiilor, noul iPad va avea un ecran de 7,85 inch, dimensiuni la care va concura cu Amazon Kindle Fire si Google Nexus 7.

Display-ul va fi un IPS/FFS cu rezolutia de 2048×1536, construit de LG. Nu va fi un ecran Retina pentru ca Apple incearca, cu noua tableta, sa ofere o solutie ieftina, alternativa la gadgetul Amazon Kindle Fire, vandut cu 199 dolari.

In rest, tableta va semana ca doua picaturi de apa cu iPad-ul clasic. Odata cu lansarea iPad Mini, Apple va prezenta si noul sistem de operare iOS aflat in prezent in faza de dezvoltare.

Apple ar fi comandat deja productia a numai putin de 6 milioane de tablete iPad mini, care ar urma sa inunde piata, relateaza portalul chinez Netease.

Informatia a fost confirmata si de unul dintre cei mai cunoscuti analisti din industria IT&C, John Gruber. Invitat la o emisiune de televiziune din SUA, expertul a declarat ca are informatii sigure de Apple lucreaza la dezvoltarea tabletei care va concura cu gadgetul Kindle Fire de la Amazon.

Noul iPad Mini ar urma sa costa in jur de 250 de dolari.