iPhone 5: cea mai importanta lansare din istoria Apple

Data: 19/04/2012 | Autor: .

Lansarea iPhone 5, in toamna, va fi cel mai important eveniment din istoria Apple, afirma analistul Bill Shope, de la Goldman Sachs, intr-o nota adresata investitorilor. Telefonul va veni cu un profil redesenat si specificatii tehnice spectaculoase.

Expertul le-a scris investitorilor ingrijorati de faptul ca actiunile Apple au pierdut peste 60 milioane de dolari in numai 5 zile, pe fondul temerilor privind incetinirii vanzarilor noii tablete iPad.

Bill Shope afirma ca investitorii nu au de ce sa isi faca griji pentru ca, odata cu lansarea iPhone 5, Apple va intra intr-un nou ciclu de productie, care va influenta in sens pozitiv evolutia actiunilor.

Analistul Goldman Sachs a ridicat estimarile privind pretul actiunilor Apple de la 700 la 650 dolari.

GadgetReport.ro a relatat, recent, ca Apple pregateste lansarea, in a doua parte a anului, a noului smartphone iPhone, cu un ecran mai mare si tehnologie 4G LTE radio. Noul telefon ar putea fi iPhone 5, insa nu este exclus ca Apple sa il boteze, ca pe noua tableta – “new iPhone”

 Se estimeaza ca va avea un ecran mai mare, asta cu siguranta, de cel putin 4 inch, un nou procesor, mai puternic, de 1.4 Ghz, o memorie de 1 GB si va prezenta tehnologia 4G LTE, prezenta si pe noul iPad.

Potrivit BGR, noul telefon, fie el iPhone 5 sau “new iPhone”, ar putea avea o carcasa din aluminiu si o antena complet redesenata. Va veni cu o camera de 8-12 MP capabila sa inregistreze in 1080p HD, posibil cu capacitati 3D, si noul iOS 5.1.

In plus, noul iPhone  ar urma sa se incarce wireless.Telefonul va fi disponibil in doua versiuni, alb si negru, de 16 respectiv 32 GB.

GadgetReport.ro relata, recent, citand sursele Macotakara., ca iPhone 5 isi va face debutul in toamna acestui an, in septembrie sau octombrie.

Potrivit informatiilor prezentate de cunoscutul portal din Japonia, Apple va modifica, astfel, graficul de lansari pentru smartphone-urile sale. Daca primele iPhone-uri au fost lansate in iunie sau iulie, iPhone 4 S si-a facut debutul in luna octombrie 2011.

Noul iPhone 5 urmeaza, astfel, sa fie lansat la un an distanta de la lansarea modelului precedent.