iPhone 5, un gadget demn de “Star Trek”

Data: 31/08/2011 | Autor: .

Noul iPhone 5, a carui lansare este plasata de diverse surse pe 5 septembrie sau 7 octombrie, ar putea aduce o serie de tehnologii revolutionare, de la ecranul holografic, la tastatura laser.

Aatma Studio a realizat un clip care prezinta cele mai noi inovatii pe care le-ar putea aduce noul smartphone. In video-ul de mai jos puteti vedea trei dintre ele.

In primul rand, iPhone ar urma sa fie ireal de subtire. In plus, noul gadget ar putea sa contina doua tehnologii revolutionare – tastatura virtuala laser si ecranul virtual.


Cert este ca specialistii citati de presa internationala se asteapta ca noul iPhone sa beneficieze de un nou design, fie ca vorbim de forma, grosime si materialele folosite.

Potrivit unor surse, telefonul ar putea beneficia de display-ul retina de 4 inch, cu rezolutia de 960 x 640, o memorie RAM de 1 GB si un nou procesor A5 Dual Core la 1.4GHz, cu 60% mai rapid decat cel de pe iPhone 4.

iPhone 5 ar urma sa prezinte o camera foto/video de 8 megapixeli autofocus cu Ledflash, capabila sa inregistreze in 1080p HD la 25fps/720p la 30fps.

La capitolul dotari, iPhone 5 va include WiFi/UMTS/HSDPA/HSUPA/ 3G/HSPA+/4G, GSM, Bluetooth. 1xEV-DO. Bateria noului telefon ar urma sa tina pana la 8 ore in 4G, 13 ore in 3G si 420 ore in stand by.

Smartphone-ul ar urma sa fie disponibil in doua versiuni, de 32GB si 64GB.

Cand va fi lansat noul iPhone 5 ?

International Business Timesscria, recent, ca a cincea versiune a popularului smartphone iPhoneva fi lansata in aproximativ trei saptamani, pe 5 septembrie.

 Slashgear.com afirma, pe de alta parte, ca lansarea iPhone 5 ar putea fi amanata pentru 7 octombrie, din cauza unor probleme ce tin de partea de software. Site-ul citeaza o declaratie a vicepresedintelui AT&T care, intr-o discutie cu un grup de manageri, le-a transmis ca trebuie “sa se astepte ca lucrurile sa devina foarte, foarte aglomerate in urmatoarele 35-50 zile, asa ca pregatiti-va echipele in conformitate cu asta”.

Slashgear.com afirma ca iPhone 5 va putea fi precomandat la sfarsitul lui septembrie. Pe de alta parte, Appleinsidenews a scris, recent, ca nu este exclus ca Apple sa amane lansarea iPhone 5 pentru inceputul anului viitor, in tentativa de a include in specificatiile noului telefon si capacitatile 3D.