iPhone 6 s-ar putea incarca de la lumina soarelui (VIDEO)

Data: 29/01/2014 | Autor: .

iphone-6Noul smartphone iPhone 6, pe care Apple urmeaza sa il lanseze, cel mai probabil in luna septembrie, ar putea avea un ecran nou, in premiera mondiala.

Ecranul noului iPhone 6, sau iPhone Air, cum mai este cunoscut in piata, va fi realizat din safir si va fi capabil sa absoarba energia solara si sa o transforme in curent pentru bateria telefonului, relateaza NDTV.

Potrivit cultofmac, Apple a inregistrat deja inventia la Oficiul de Marci si Inventii din SUA.

Zvonul că iPhone va avea un ecran din safir a apărut în 2012. Acum, au apărut informaţii din Taiwan că Foxconn a fabricat deja 100 de unităţi prototip ale iPhone-ului cu safir.

Acestea au fost pe banda de producţie din Shenzen, China. Va fi un proces dificil, deoarece fabricaţia va fi mult mai grea acum, odată ce a fost înlocuită Gorilla Glass. Informaţia este întărită prin faptul că Synopsys şi Bern Optics, doi producători de safir, au făcut investiţii serioase pentru a se dezvolta, fiind parteneri Apple.

E o mişcare aşteptată, chiar dacă safirul nu va fi neapărat pe următorul iPhone 6, pentru că acesta ar urma să apară în toamna acestui an şi va avea mai multe dimensiuni pentru ecran, inclusiv unele care vor avea dimensiuni de phabletă. Costurile ar putea fi reduse de la 13-18 dolari, la 3-5 dolari pentru fiecare ecran, faţă de 3 dolari pentru Gorilla Glass, relateaza Adevarul.

“Motivul pentru care ecranele de safir sunt atât de importante pentru Apple este că vor proteja toată inovaţia care va fi introdusă sub el”, a spus Mark Margolis pentru “Forbes”. Anul trecut Apple a investit în compania GT Advanced Technologies din Arizona, pentru 578 de milioane de dolari, pentru o fabrică de safir.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a confirmat pentru ABC News că Apple produce sticlă de safir la fabrica în care a investit. El nu a vrut să comenteze dacă safirul va fi folosit la următoarele gadgeturi, dar faptul că Apple produce sticlă de safir confirmă de fapt intenţiile companiei. Safirul ar aduce mai multă rezistenţă ecranelor de iPhone. Analistul Matt Margolis de la Seeking Alpha a analizat mai multe informaţii vehiculate privind următorul iPhone, luând în considerare patentele pe care le are Apple şi investiţiile făcute. De asemenea, el a analizat şi anunţurile de joburi pe are le-a făcut compania, scrie “Forbes”.

La următoarele gadgeturi, Margolis vede posibilitatea încărcării cu ajutorul celulelor solare, împreună cu ecranele de safir.

CEL MAI SPECTACULOS TELEFON APPLE

Botezat “iPhone Air”, telefonul iPhone 6 va fi cu 40 la suta mai subtire decat iPhone 5s, va avea un ecran de 4,9 inchi si un procesor A8 pe 64 biti.

GadgetReport.ro relata, recent, ca iPhone 6 ar urma sa fie insa ceva mai greu decat modelele precedente, urmand sa aiba o carcasa metalica. In ceea ce priveste designul, iPhone 6 ar urma sa urmeze liniile iPhone 5s, iar cea mai semnificativa diferenta va fi data de ecranul mai mare.

Potrivit jurnalistilor, inaintea lansarii, Apple va reduce pretul iPhone 5s cu 100 de dolari, cel mai probabil in luna mai.

Dincolo de zvonuri, expertii se intrec in concepte ce vin sa prefigureze noul telefon iPhone 6. Designerii de la Fuse Chicken au lansat, zilele trecute, un nou clip video. Il vedeti mai jos.

O alta idee privind noul iPhone 6 a fost prezentata, recent, de designerii de la SET Solution.