iPhone 6s. Telefonul care rescrie standardele Apple

Data: 10/09/2015 | Autor: .

iphone-6s-620x349

Apple a lansat iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, două telefoane care, din multe puncte de vedere, resetează standardele în industria smartphone-urilor. La nivel hardware, iPhone 6S impune noi facilităţi care, cu siguranţă, vor fi preluate şi de alţi producători.

Cu noile telefoane, americanii cred că vor da lovitura, dovadă că au comandat producţia a 85-90 de milioane de unităţi. Comanda este una record, depăşind-o net pe cea de anul trecut, pentru seria iPhone 6.

„Sunt cele mai avansate iPhone-uri din istorie, am imbunatati totul! De fapt, sunt cele mai avansate telefoane din lume!”, a anunţat Tim Cook, CEO-ul Apple.

Privite din exterior, iPhone 6s şi iPhone 6s Plus arată la fel ca modelele de anul trecut. Există însă schimbări fundamentale atât în ceea ce priveşte materialele folosite cât şi la capitolul tehnologie.

Cele două smartphone-uri vin în carcase dintr-un nou aliaj de aluminiu 7000, mult mai rezistent decât cel de anul trecut, care face ca telefoanele să nu se mai îndoaie, la fel ca seria iPhone 6.

În plus, Apple a renunţat la sticla Gorilla, înlocuind-o cu aceeaşi sticlă Ion-X prezentă pe Apple Watch Sport, aceasta oferind durabilitate ridicată la şocuri şi rezistenţă mai mare la zgârieturi.

Apple a introdus în gamă şi o nouă culoare, „rose gold”, targetată pe publicul feminin.

Schimbări spectaculoase sunt şi la interior. În primul rând, iPhone 6S şi iPhone 6S Plus prezintă un nou procesor, A9, cu 70% mai rapid fata de precedentul A8 şi cu 90% mai rapid in ceea ce priveste grafica.

Procesorul A9 va permite utilizatorilor să experimenteze jocuri şi aplicaţii complexe, acolo unde telefoanele din generaţiile anterioare şi-au arătat limitele. În plus, co-procesorul pentru mişcare, M9, este acum integrat în procesor şi face ca Siri să răspundă mai repede la comenzi.

iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vin şi cu noi camere foto-video, de 5 MP respectiv 12 MP. Cea de selfie foloseşte display-ul pe post de flash. Pentru ca fotografiile să iasă naturale, acesta se aprinde în funcţie de condiţiile de mediu, iar funcţia Live Photos, activată implicit, va înregistra alături de fotografia dorită şi 1,5 secunde de mişcare, sub formă de GIF.

Cea principală, iSight, creşte de la 8 la 12 MP şi este capabilă să realizeze panorame de 63MP şi să filmeze in 4K.

O altă noutate confirmată de iPhone 6s şi iPhone 6s Plus este funcţia 3D Touch, o variantă mai avansată a lui Force Touch, care permite utilizatorilor să obţină comenzi diferite în funcţie de cât de puternic apasă pe ecran.

3D Touch, o combinaţie între Force Touch şi Multi Touch, va deveni, cel mai probabil, standard în următorii ani pe toate smartphone-urile de top.

Noua generatie de telefoane Apple aduce şi un plus la capitolul conectivitate. Modemul LTE şi antena WiFi oferă acum viteze de până la300 Mbps pe o conexiune mobilă şi 866 Mbps pe WiFi.

iPhone 6s si iPhone 6s Plus vor putea fi precomandate începând cu 12 septembrie şi vor ajunge in magazinele din SUA incepand cu 16 septembrie, ziua in care va fi lansat si iOS 9.

Preţurile sunt cele cu care s-au lansat anul trecut iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

iPhone 6s si iPhone 6 Plus vor costa incepand de la 199 de dolari pentru un contract pe 2 ani, în versiunea de 16 GB. iPhone 6s (128GB) va costa 399 de dolari, iar iPhone 6s Plus incepe de la 299 de dolari. Preţurile telefoanelor la liber, fără abonament, nu au fost anunţate pentru moment.

Preţurile generaţiei de anul trecut au scăzut, automat, cu 100 de dolari, iar iPhone 5C a dispărut din ofertă. Din 16 septembrie, utilizatorii vor primi şi update-ul la iOS 9, iar iCloud va costa 0,99 dolari pe lună (50 GB) respectiv 2,99 dolari (200 GB) şi 9,99 dolari/lunar (1 TB)

Telefoanele vor ajunge în România cel mai probabil în luna octombrie. Apple a anunţat că vrea ca până al sfârşitul anului să lanseze telefoanele în 130 de ţări.