iPhone 7, cel mai spectaculos telefon din istoria Apple

Data: 7/09/2016 | Autor: .

iPhone 7, cel mai spectaculos telefon din istoria Apple

Apple a lansat oficial, la San Francisco, noul iPhone 7, primul smartphone al companiei rezistent la apă şi praf şi care include o inovaţie care, cu siguranţă, va da tonul în industrie – iPhone 7 nu mai are mufă de căşti, comunicarea fiind exclusiv wireless, prin mufa Lightning sau prin Bluetooth, relatează GadgetReport.ro

castile iPhone 7

Apple nu a renunţat complet la căştile clasice, existând un adaptor pentru cele obişnuite, de 3,5 mm, însă trendul este foarte clar.

Apple a lansat și o pereche de căști inteligente, numit Apple AirPods, care se conectează simultan atât la iPhone, cât și la Apple Watch şi costă 159 de dolari. Totul a fost posibil grație noului chip W1, primul chip wireless produs de Apple.

iPhone 7 nu aduce mari schimbări la capitolul design, păstrând acelaşi look devenit clasic şi ecranul Retina (4.7 inchi in versiunea iPhone 7 şi 5,5 inchi pentru iPhone 7 Plus), însă în ceea ce priveşte hardware-ul, modificările sunt evidente – telefonul oferă un nou procesor, A10 Fusion quad-core, care este cu 40% mai rapid decat A9. A10 este de 120 de ori mai rapid decat cel de pe primul iPhone.

O altă inovaţie este dată de butonul de Home, cu senzor Taptic Engine, care include tehnologia Force Touch, adică reacţionează în funcţie de cum îl apeşi, mai puternic sau mai încet. Bineînţeles, şi ecranul Retina HD suportă 3D Touch.

Mai mult chiar, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus sunt primele telefoane Apple care au difuzoare stereo.

iphone 7 stereo

În ceea ce priveşte camera principală, aceasta are 12 megapixeli cu diafragmă F1.8, cu 6 lentile, fiind cu 60% mai rapidă decât cea de pe iPhone 6S. Camera are stabilizare optică și patru blițuri LED, fiind capabilă să analizeze în timp real mediu și să facă setările potrivite pentru orice situație.

apple-iphone7-800x625În plus, iPhone 7 Plus are o lentilă Wide și una telephoto, fiind capabil de un zoom optic 2X.

Apple afirmă că noul iPhone 7 are o baterie cu o autonomie extinsă cu două ore faţă de iPhone 6s.

În cazul iPhone 7 Plus, autonomia este cu o oră mai mare. iPhone 7 va fi disponibil in doua noi nuante de negru, pe langa auriu, argintiu si roz auriu.

iPhone 7 va fi disponibil din 16 septembrie in 28 de tari si o saptamana mai tarziu (23 septembrie) in al „doilea val” de piete care cuprinde si Romania.

Preturile pentru SUA pornesc de la 649 dolari pentru iPhone-ul 7 cu ecran de 4,7 inci si de la 769 dolari pentru iPhone 7 Plus.

Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial Apple.

Merită să aşteptăm telefonul din 2017?

iphone7plus-lineup-800x628Apple a folosit la iPhone 7 pentru treia oară consecutivă acelaşi design – cel lansat în urmă cu trei ani, odată cu iPhone 6: aceeaşi carcasă din aluminiu cu margini rotunjite.

GadgetReport.ro relata, recent, că abia în 2017 am putea vedea un telefon cu un design nou şi facilităţi pe măsură care, cel mai probabil, va purta numele iPhone 8.

Tim Cook declara, de altfel, în urmă cu câteva luni că Apple pregătește câteva schimbări majore pentru iPhone în 2017.

Bloomberg susține, astfel, că modelul de anul viitor nu va fi dotat cu clasicul buton rotund de sub ecran care realizează revenirea la ecranul principal. Asta după ce, cu câteva zile înainte, relata că iPhone 8 va avea un ecran curbat pe ambele laturi, asemenea smartphone-urilor Edge de la Samsung.

Puse cap la cap, informaţiile vin să suţină ideea unui ecran mai mare, alături de un scanner pentru iris, în locul Touch ID-ului clasic.