iPhone SE. Cum arată telefonul „revoluţionar” ce va fi lansat pe 21 martie

Data: 14/03/2016 | Autor: .

iphone-lineup-gadgetreport.ro

Apple va lansa, pe 21 martie, noul telefon iPhone SE, un gadget considerat revoluţionar pentru că, într-o lume în care toată lumea construieşte telefoane de peste 5 inchi, acesta vine să relanseze tradiţionalul model de 4 inchi, prezentat în premieră în 2012. Telefonul va avea specificaţii tehnice inferioare modelului iPhone 6s, însă va fi mult mai ieftin decât modelul de top.

Noul iPhone SE (special edition) se doreşte a fi un telefon ceva mai ieftin şi optim pentru utilizatorii care îşi doresc un telefon mai mic, cu ecran de 4 inchi, pe care să poată să-l manevreze fără probleme.

613-9967-02Potrivit surselor 9to5Mac, iPhone SE va reprezenta un upgrade, o “ediţie specială” a clasicului deja iPhone 5s, al cărui preţ va fi redus semnificativ.

Telefonul va arăta aproape identic cu iPhone 5s, cu excepţia sticlei care protejează ecranul, cu marginile rotunjite, a procesorului mai puternic, un A9, şi a camerei de 8MP.

Ming-Chi Kuo, analist la KGI Securities, estima, recent, într-o informare către investitori, că iPhone SE va avea o cameră principală de 12 MP. Rămâne de văzut care versiune se va dovedi reală.

Spre deosebire de 5s, telefonul va include un chip M9 pentru monitorizarea activităţilor sportive, suport pentru Siri şi Live Photos, alături de NFC pentru Apple Pay şi noi module 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2 şi antenă 4G, dar fără 3D Touch.

Noul iPhone SE va fi disponibil în versiunile de 16/64 GB, inclusiv în culoarea Rose Gold, disponibilă până acum doar pe iPhone 6s. Telefonul ar urma să coste între 400 şi 500 de dolari.

În cadrul evenimentului din 21 martie, Apple va prezenta noul iPad Pro, de 9,7 inchi, cu Smart Keyboard şi Apple Pencil, noile versiuni iOS 9.3, tvOS 9.2, watch OS 2.2, OS X 10.11.4, iTunes, alături de noul accesoriu de sport Apple Watch band. Noul smartwatch, Apple Watch 2, urmează să fie lansat, cel mai probabil, în septembrie.