Iti e frica de avion? Cele mai socante experiente pe aeroporturi (VIDEO)

Data: 7/04/2014 | Autor: .

avionDaca aveti o problema cu calatoriile cu avionul, dupa ce veti vedea imaginile video de pe aeroportul din Birmingham, cu siguranta o sa va speriati si mai tare.

Mai bine nu va uitati. Clipul video a devenit viral pe internet, adunand peste 1,6 milioane de vizualizari in numai cateva zile.

Materialul prezinta efectele vantului asupra avioanelor care incearca sa aterizeze sau sa decoleze de pe aeroport. Vazand aceste imagini, te intrebi ce au simtit oare calatorii aflati la bordul acelor aeronave.

Potrivit expertului Gabriel Cicu, psihiatru si psihoterapeut psihanalist, „frica de avion, ca orice fobie, reprezinta deplasarea fricii resimtite de copil catre un obiect. E ca si cum ne-am pierde pe noi. Aici apare intr-un mod evident influenta educatiei, a mesajului transmis de familie care, de regula, e acela de a te «aseza».

Expertul afirma ca “in plus, un zbor cu avionul inseamna ca ne incredintam unei masini stranii si unui necunoscut care o piloteaza. Imaginarul se declanseaza din cauza acestui fapt ireversibil. Angoasa ia amploare pentru a ajunge apoi la apogeu, la fobie, si aceasta poate lua mai multe forme: fobie specifica (focalizata pe avion), claustrofobie (frica de spatii inguste) sau agorafobie (frica de spatii deschise si de multime)”.