iWatch, mai aproape de realitate. Un nou concept spectaculos (VIDEO)

Data: 12/02/2014 | Autor: .

iwatch

Doi cunoscuti designeri americani au lansat pe internet un nou exercitiu de design care vine sa anticipeze cum va arata primul ceas inteligent construit de Apple, iWatch.

iwatch-concept-belm-designs-2Spre deosebire de conceptele prezentate anterior de GadgetReport.ro, acesta se apropie mai mult de clasica forma a ceasului.

iWatch-ul imaginat de Mark Bell si Ran Avni de la Belm Designs are un ecran rotund si o curea metalica, diferita de cele din plastic adoptate de Samsung pentru Galaxy Gear, relateaza BEHANCE

Display-ul este unul tip Retina, Full HD, incastrat intr-o forma clasica, din titan.

Ceasul iWatch ar urma sa aiba un procesor dual core, conexiuni 4G/LTE si Wifi si sa ruleze o versiune de software iOS 8 adaptata pentru multitasking.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Apple va lansa primul sau ceas inteligent in luna octombrie 2014.  Apple vrea sa doteze ceasul cu cele mai noi tehnologii, de la ecranul OLED la activarea prin amprenta.

iwatch-concept-belm-designs-3Potrivit expertului Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities, ceasul cu care Apple spera sa declanseze o noua revolutie in materie va veni, printre altele, cu un ecran de 1.5- 2-inchi, acelasi de pe noul iPod Nano si un senzor biometric, dezvoltat de Authen Tec, companie cumparata anul trecut de Apple.

Senzorul va permite activarea ceasului prin amprenta, iar in jurul acestuia vor fi dezvoltate aplicatii controlate prin touch.

Ceasul inteligent Apple ar uma sa aiba, de asemenea, o facilitate care il va diferentia fata de concurenta – se va incarca fara niciun cablu, de la un metru distanta de priza.  iWatch ar urma sa fie echipat cu o bratara speciala, cu rezonanta magnetica, care va contine si acumulatorul de 100 mAh cu proprietati de incarcare wireless.

Tehnologia exista deja si ar urma sa fie folosita si de sud-coreenii de la Samsung, pe gadgeturile ce le va lansa in acest an.