iWatch. SURPRIZA pregatita de Apple cu ceasul inteligent (VIDEO)

Data: 29/05/2014 | Autor: .

iwatch

Apple si-a schimbat planurile privind designul primului sau ceas inteligent, ce urmeaza sa fie lansat in a doua parte a anului. Principala modificare, de departe cea mai interesanta, o constituie forma cadranului, Apple trecand de la display-ul in colturi la unul rotund.

 Informatia este prezentata de Business Insider care il citeaza pe Brian Blair, analist de la Rosenblatt Securities, un specialist care tot timpul a anticipat corect urmatoarele miscari pregatite de Apple.

Blair a fost in Taiwan si a discutat cu furnizorii Apple, afland astfel ca ceasul iWatch va avea un display similar Motorola Moto 360, cu un aspect clasic si foarte subtire.iwatch-concept-belm-designs

Productia iWatch va incepe in intervalul iulie-august, ceea ce inseamna ca lansarea ceasului inteligent va avea loc cel mai probabil in octombrie.

Potrivit informatiilor prezentate anterior de GadgetReport.ro, producatorul taiwanez Quanta Computer, cel care va construi ceasurile iWatch, lucreaza deja la foc continuu pentru a pregati noul produs.

Apple se asteapta la o cerere masiva pentru primul sau ceas inteligent, iWatch, motiv pentru care pregateste un stoc de 65 de milioane de bucati, anunta publicatia chineza Economic Daily News.

Dincolo de forma si data de lansare, Brian Blair afirma ca Apple va lansa doua modele de iWatch, cate unul pentru ambele sexe.

iWatch va avea un ecran acoperit cu safir, o alternativa la deja clasicul Gorilla Glass. Apple vrea sa doteze ceasul cu cele mai noi tehnologii, de la ecranul OLED la activarea prin amprenta.

Potrivit expertului Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities, ceasul cu care Apple spera sa declanseze o noua revolutie in materie va veni, printre altele, cu un ecran de 1.5- 2-inchi si un senzor biometric, dezvoltat de Authen Tec, companie cumparata anul trecut de Apple.

Senzorul va permite activarea ceasului prin amprenta, iar in jurul acestuia vor fi dezvoltate aplicatii controlate prin touch.

Ceasul inteligent Apple ar uma sa aiba, de asemenea, o facilitate care il va diferentia fata de concurenta – se va incarca fara niciun cablu, de la un metru distanta de priza.

iWatch ar urma sa fie echipat cu o bratara speciala, cu rezonanta magnetica, care va contine si acumulatorul de 100 mAh cu proprietati de incarcare wireless.

Tehnologia exista deja si ar urma sa fie folosita si de sud-coreenii de la Samsung, pe gadgeturile ce le va lansa in acest an.

Intre timp, pe internet , fanii Apple se intrec in a prezenta idei, schite si posibile caracteristici ale gadgetului inregistrat de Apple sub numele iWatch.  Unul dintre cele mai spectaculoase ii apartine designerului american Todd Hamilton.

Inspirat din forma bratarii inteligente Nike FuelBand, ceasul vine cu un design spectaculos si cu functii simple si usor de folosit.

Partea frontala a ceasului ar urma sa fie un ecran curbat touchscreen, cu un singur buton de Home pe partea stanga, si cu alte doua butoane de control pe partea opusa.

Mai multe detalii aflati din clipul video de mai jos.

 Un alt clip video, urcat pe Youtube, vine sa sustina ideea ca produsul pregatit de Apple  va proiecta holograme, urmatorul pas in industria IT&C.

Din imagini rezulta ca dispozitivul va permite utilizatorilor toata gama de servicii de date si comunicatii, de la telefonie, la redarea video-audio prin intermediul unor holograme.

iWatch asa cum este prezentat in clipul de mai sus si-ar putea face aparitia pe piata in 2019.