James Cameron a început filmările la Avatar 2

Data: 26/09/2017 | Autor: .

James Cameron a început filmările la Avatar 2

Dupa seria Terminator, din anii ’80, super hit-ul Titanic din anii ’90 si Avatarul din anii 2000, celebrul regizor James Cameron se pregateste sa dea din nou lovitura cu Avatar 2, un film despre lumea subacvativă a planetei Pandora, relatează GadgetReport.ro

La aproape un deceniu de când lansa Avatar în cinematografe, James Cameron a început să filmeze al doilea episod.
Lightstorm Entertainment şi 20th Century Fox au anunţat că “Avatar 2″ urmează să fie lansat pe 18 decembrie 2020 şi că se va concentra pe viaţa subacvatica a luxuriantei planete Pandora, conturând portretul civilizatiei Na’vi.

„Sa construiesc universul pe care l-am creat pentru «Avatar» a fost o experienta rara, incredibila, generatoare de multe satisfactii. Scriind scenariile pentru noile filme, am inteles ca universul «Avatar», intriga in sine si personajele au devenit mult mai complexe decat anticipasem si a devenit evident faptul ca doua filme nu vor fi suficiente pentru a capta tot ce voiam sa prezint pe marele ecran”, a declarat James Cameron.

Avatar avatar_2-gadgetreport„Astfel s-a ajuns la patru episoade, faţă de trei câte erau prevăzute anterior, pentru că povestea este mult prea amplă şi spectaculoasă pentru a putea fi spusă în forma iniţială. Va fi o adevărată saga epică, care va continua cu Avatar 2”, a mai spus regizorul.

În distribuţia lui Avatar 2 vom regăsi mare parte din echipa din primul episod, cu Sam Worthington, Zoe Saldana, Joel David Moore, Stephen Lang, Matt Gerald şi Sigourney Weaver în rolurile principale.

Filmările vor fi realizate cu o cameră specială, cu 60 de frameuri pe secunda. In prezent, filmele sunt redate la 24 de frameuri. Potrivit specialistilor, cu cat rata este mai mare, cu atat imaginile sunt mai clare, mai reale.

Dincolo de premiera Avatar 2, Cameron a stabilit şi premierele următoarelor episoade. Avatar 3 va fi lansat, astfel, pe 17 decembrie 2021, Avatar 4 pe 20 decembrie 2024, iar ultimul episod pe 19 decembrie 2025, la 16 ani distanţă de primul episod.

Primul Avatar a adunat încasări de 2,7 miliarde de dolari la nivel mondial, fiind considerat o bună perioadă drept cel mai bine vândut film din istorie, în SUA.