Japonia introduce pedepse cu inchisoarea pentru „pirati”

Data: 1/10/2012 | Autor: .

Utilizatorii de internet din Japonia care descarca in mod ilegal fisiere de pe internet risca sa faca doi ani de inchisoare sau sa primeasca o amenda de pana la 25.000 de dolari, potrivit unei legi care intra astazi in vigoare.

Potrivit unei interpretari a noii legi, pana si utilizarea unor servicii ca Youtube, care stocheaza temporar fisiere in calculatorul utilizatorului, ar putea fi considerata infractiune, dupa cum scrie Mashable.

Totusi, pedepsele pentru descarcarea de material protejat nu sunt nici pe departe la fel de aspre ca cele pe care le risca cei care distribuie astfel de continut. Astfel, upload-area unui fisier protejat de drepturi de autor este pedepsita in Japonia cu pana la 10 ani de inchisoare si o amenda de 128.400 de dolari.

Japonia este una dintre tarile care lupta cel mai agresiv impotriva pirateriei online. Celebrul tratat ACTA, care a facut valva in media din toata lumea la inceputul acestui an, a fost creat in 2006 de Japonia in colaborare cu Statele Unite, iar ceremonia de semnare a documentului a avut loc la Tokio.