Jetman, omul zburator, face senzatie la Rio (VIDEO)

Data: 9/05/2012 | Autor: .

Joe Parker/Breitling SA

Elvetianul Yves Rossy, primul om care a zburat cu ajutorul unui jet-pack, a reusit o noua performanta spectaculoasa. In cadrul unei demonstratii aeriene, a zburat timp de mai multe minute deasupra orasuluiRio de Janeiro.

Elvetianul a purtat un jet-pack proiectat de el insusi. Acesta este format dintr-o aripa si patru mici motoare cu reactie Breitling, alimentate cu kerosen, care ii asigura o viteza maxima de 230 de kilometri pe ora.

Combustibilul ii asigura aproximativ 8 minute de zbor. Revine pe sol cu ajutorul unei parasute.

Fost pilot militar si actual angajat al companiei aviatice Swiss, Yves Rossy, in varsta de 48 de ani, a devenit in 2004 primul om care a zburat cu o aripa proprie.

De atunci face demonstratii aviatice in intreaga lume.

“Inca nu am pene”, a declarat Jetman, in cadrul unei conferinte Ted. “Dar ma simt ca o pasare, uneori. Este intr-adevar un sentiment ireal, pentru ca in mod normal, atunci cand zbori, o faci cu un avion sau un deltaplan. Asa, doar cu cureaua si hamurile acestea, cu aripa mica in spate, intr-adevar am sentimentul ca sunt ca o pasare”, a mai spus acesta.

Puteti urmari clipul aici.

GadgetReport.ro v-a prezentat, recent, un alt prototip de jet-pack – JetLev. Acesta costa 100.000 de dolari si va transforma in realitate fanteziile de zbor ale tuturor celor care isi vor putea permite sa plateasca aceasta suma. Cititi amanunte aici.