Jetman, omul zburator, face senzatie la Rio (VIDEO)

Data: 9/05/2012 | Autor: .
jetmanrio

Joe Parker/Breitling SA

Elvetianul Yves Rossy, primul om care a zburat cu ajutorul unui jet-pack, a reusit o noua performanta spectaculoasa. In cadrul unei demonstratii aeriene, a zburat timp de mai multe minute deasupra orasuluiRio de Janeiro.

Elvetianul a purtat un jet-pack proiectat de el insusi. Acesta este format dintr-o aripa si patru mici motoare cu reactie Breitling, alimentate cu kerosen, care ii asigura o viteza maxima de 230 de kilometri pe ora.

Combustibilul ii asigura aproximativ 8 minute de zbor. Revine pe sol cu ajutorul unei parasute.

Fost pilot militar si actual angajat al companiei aviatice Swiss, Yves Rossy, in varsta de 48 de ani, a devenit in 2004 primul om care a zburat cu o aripa proprie.

De atunci face demonstratii aviatice in intreaga lume.

“Inca nu am pene”, a declarat Jetman, in cadrul unei conferinte Ted. “Dar ma simt ca o pasare, uneori. Este intr-adevar un sentiment ireal, pentru ca in mod normal, atunci cand zbori, o faci cu un avion sau un deltaplan. Asa, doar cu cureaua si hamurile acestea, cu aripa mica in spate, intr-adevar am sentimentul ca sunt ca o pasare”, a mai spus acesta.

Puteti urmari clipul aici.

GadgetReport.ro v-a prezentat, recent, un alt prototip de jet-pack – JetLev. Acesta costa 100.000 de dolari si va transforma in realitate fanteziile de zbor ale tuturor celor care isi vor putea permite sa plateasca aceasta suma. Cititi amanunte aici.

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.