Lansarea iPhone 8, în pericol? Telefonul are probleme de software

Data: 12/07/2017 | Autor: .

Lansarea iPhone 8, în pericol? Telefonul are probleme de softwareInginerii de la Apple lucrează contra-cronometru pentru a rezolva problemele de software cu care se confruntă iPhone 8 şi care ar putea duce la amânarea producţiei noului flagship. „Este un sentiment de panică”, afirmă surse care cunosc situaţia, citate de Fast Company.

Principala problemă cu care se confruntă iPhone 8 este încărcarea wireless deficitară, pentru care inginerii Apple nu au găsit încă o soluţie viabilă.

Potrivit surselor, de vină este soluţia software care asigură suportul pentru încărcarea telefonului, iar dacă în următoarea lună nu va fi găsită o soluţie, cel mai probabil această facilitate va fi amânată.

O altă problemă o constituie senzorul 3D, amplasat în camera de selfie şi despre care se speculează că va include un sistem de scanare facială, care va înlocui, astfel, Touch ID-ul. Potrivit surselor, şi în acest caz este vorba de o problemă software care face ca senzorul să nu performeze la nivelul aşteptărilor.

Nu este exclus, astfel, ca iPhone 8 să includă senzorul în standard însă acesta să poată fi folosit abia după un upgrade de software care ar urma să fie disponibil după lansarea oficială a telefonului, din septembrie. Bineînţeles, toate informaţiile trebuie privite cu rezerve, relatează Macroumors.com

iPhone 8, un telefon aniversar

GadgetReport.ro relata, recent, că Apple va lansa, în septembrie, în noul sediu Apple Park din Cupertino (California), trei modele de iPhone 8, de 4,7 inchi, 5,5 inchi şi 5,8 inchi, primele două cu ecrane standard, LCD, iar cel de-al treilea cu un display OLED, o cameră mai bună şi 3 GB de RAM.

Cele trei telefoane vor semăna ca două picături de apă cu modelele  Samsung Galaxy S8 şi LG G6, având în vedere că designerii de la Apple propun un layout similar telefoanelor cu Android – ecran mare, extins pe toată suprafaţa telefonului şi un buton virtual de Home, care îl va înlocui pe cel fizic. Butonul de TouchID va fi mutat pe spate, la fel ca la Galaxy S8.

Alături de plusul de memorie, noile smartphone-uri vor include spaţii de stocare între 64 şi 256 GB şi încărcare rapidă
Cel mai spectaculos va fi, fără îndoială, modelul de 5,8 inchi. Lansat la 10 ani distanţă de la primul iPhone, modelul premium iPhone 8, care ar urma să coste peste 1000 de dolari, va avea o carcasă din sticlă, senzor de recunoaştere facială şi încărcare wireless.

Interesant este că, deşi display-ul va fi mai mare, gadgetul nu va depăşi dimensiunile unui smartphone de 4,7 inchi.

În carcasă, Apple va dota telefoanele cu un procesor A11 pe 10 nm. Noile smartphone-uri iPhone 8 vor rula noul sistem de operare iOS 11 care va include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

Telefoanele iPhone 8 vor intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris.

În privinţa camerelor, noile modele iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefoanele vor înregistra şi reda clipuri la rezoluţie 4K.

KGI Securities estimează că Apple va investi masiv în promovarea noii generaţiii de smartphone-uri şi că, astfel, va vinde peste 100 de milioane de iPhone-uri în 2017, dintre care 60% vor fi din modelul premium, cu ecran OLED.