Lansarea primelor iTV Apple va fi amanata

Data: 4/02/2012 | Autor: .

Apple ar putea amana pentru finele anului lansarea primelor sale televizoare inteligente, botezate iTV. De vina este furnizorul de paneluri Sharp, care nu poate produce, pentru moment, ecrane la nivelul cerut de Apple.

Potrivit unor surse Apple citate de DigiTimes, Sharp a anuntat conducerea Apple ca nu este pregatita, in prezent, sa produca la scara larga noile display-uri IGZO (indium gallium zinc oxide).

Apple isi propusese sa lanseze iTV in trimestrul II 2012. Anuntul celor de la Sharp face ca primele televizoare Apple sa apara pe piata cel mai probabil in sezonul de shopping de Craciun.

Sharp ar urma sa furnizeze Apple display-uri de 32,46 si 55 inch.

Pentru Samsung si LG, vestea este cat se poate de buna. Ambele companii au prezentat la CES prototipurile mai multor televizoare inteligente care urmeaza sa le lanseze in acest an. Acestea vor folosi o tehnologie diferita, OLED.

Cum vor arata televizoarele Apple

Oferta Apple va include televizorul si o noua varianta de soft a pachetului Apple TV, construit in jurul aplicatiei SIRI, disponibila in prezent pe smartphone-urile iPhone 4S.

Practic, cu modulul SIRI, nu vom mai avea nevoie de telecomanda. Vom putea astfel schimba canalele, seta luminozitatea, sonorul, culorile si vom putea programa TV-ul sa inregistreze “on cloud” filmele, serialele si celelalte productii favorite.

Zvonurile privind pregatirea noii console sunt sustinute si de afirmatiile scriitorului Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs, care afirma, recent, ca acesta s-a focusat, inainte sa moara, pe dezvoltatea unei tehnologii cu care spera sa rescrie standardele in materie de televiziune.

“Isi dorea foarte mult sa faca pentru televiziune ceea ce a facut pentru computere, playere musicale si telefoane. Adica sa le faca simple si elegante”, a declarat Isaacson.

“Gadgetul lui Jobs urma sa isi ruleze informatia din iCloud. In acest fel, Steve Jobs credea ca vom renunta la toate gadgeturile associate, de la DVD-uri la Blue-Ray playere”, a mai spus acesta.

Prima consola Apple TV a fost lansata in 2006, iar in 2010, compania a venit cu un upgrade semnificativ, care a adus un receiver mic si performant.

Ce ar putea aduce noul Apple TV 3.0?

Potrivit analistilor, cu siguranta noul serviciu Apple TV va upgrada semnalul HD de la 720p la 1080p (full HD). In plus, va aduce un plus la capitolul continut, de la soft-ul de operare, la produsele media oferite (filme, seriale, emisiuni, muzica, posturi de radio etc.).

De asemenea, noul Apple TV va integra si produsele media proprii produse de utilizatori, astfel ca am putea asista, in premiera, la dezvoltarea chiar a unui canal video in genul youtube.com.

Nu este exclus, de asemenea, ca Apple TV sa permita utilizatorilor sa acceseze jocuri, inclusiv in retea, si servicii social-network.