Activator PC – in viitor, gadgeturile vor fi virtuale

Data: 6/02/2012 | Autor: .

In viitor, mediile virtuale vor capata o tot mai mare prezenta in viata noastra de zi cu zi. Designerii Zhong Fa Lie si Yoori Koo au dezvoltat un concept absolut fascinant care spulbera toate conceptele traditionale legate de interactiunea om-masina.

Dispozitivul inventat de ei, Activator PC, va transforma orice incapere intr-o retea de conexiuni si posibilitati tehnice practic nelimitate.

Gadgetul va difuza in aer un volum de microparticule, insesizabile de ochiul omenesc si inofensive din punct de vedere al sanatatii, care, in asociere cu o serie de gesturi predefinite, vor asigura controlul asupra unei game foarte largi de aparate, de la cele electrocasnice la console de jocuri, televizoare si altele.

Practic, daca vom tine degetele ca si cum am avea in mana un joystick, particulele vor asigura legatura dintre miscarile mainii si consola. La fel vom putea folosi un mouse virtual sau vom da paginile unui ziar sau a unei carti digitale.

La prima vedere suna a Star Trek. Insa sa nu uitam ca avem deja Kinect, gadgetul celor de la Microsoft, care analizeaza gesturile si le transforma in comenzi pe consola Xbox 360. In urmatoarele luni, vom vedea Kinect si pentru calculatoarele cu sistem de operare Windows. Amanunte aici.