Laptopul cu ecran flexibil, anunțat oficial. Va fi lansat imediat după Samsung Galaxy X

Data: 23/10/2018 | Autor: .

Laptopul cu ecran flexibil, anunțat oficial. Va fi lansat imediat după Samsung Galaxy XGadgeturile cu ecrane flexibile, de la telefoane care se transformă în tablete la tablete care devin laptopuri, vor inunda piețele în anii următori. Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi și alți producători lucrează la dezvoltarea unor astfel de produse, iar Samsung și Huawei au anunțat deja că urmează să lanseze primele gadgeturi în 2019, relatează GadgetReport.ro

Primii care au anunțat, oficial, dezvoltarea unui laptop cu ecran flexibil sunt sud-coreenii de la Samsung.

Lee Min-cheol, unul dintre oficialii Samsung, a declarat că laptopul va oferi, dincolo de ecranul special, și un ecosistem care va exploata această inovație, fără a prezenta detalii.

Anunțul a fost făcut cu ocazia lansării Notebook Flash, un nou laptop cu suport pentru Wi-Fi de 1,7 Gbps și senzor de amprentă.

Samsung lucrează de câţiva ani la dezvoltarea gadgeturilor cu ecran flexibil şi pare că, în sfârşit, a reuşit să depăşească provocările de natură tehnologică, având nevoie de componente care să fie maleabile și să suporte presiunea plierii.

Potrivit experţilor, cel mai probabil laptopul va fi flexibil doar pe partea de mijloc, în locul în care se împătureşte. Ulterior vor fi lansate şi variantele complet flexibile, acestea urmând să poată fi rulate sau împăturile, precum o foaie de hârtie.

GadgetReport.ro relata, recent, că sud-coreenii urmează să prezinte, oficial, în noiembrie, primul lor telefonul cu ecran flexibil, Galaxy X, moment în care am putea vedea și noul laptop.

Samsung Galaxy X va avea un ecran flexibil de 7,3 inch, care va putea fi folosit ca o tabletă și pliat apoi pe jumătate pentru a se transforma într-un smartphone.

Autorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0, iar telefonul a apărut deja pe unul dintre site-urile companiei.

Samsung Galaxy X va beneficia de, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.