Laptopurile, pe urmele smartphone-urilor! HP Envy x2 şi Asus NovaGO, primele laptopuri care rezistă 20 de ore

Data: 6/12/2017 | Autor: .

 Laptopurile, pe urmele smartphone-urilor! HP Envy x2 şi Asus NovaGO, primele laptopuri care rezistă 20 de ore

Qualcomm a prezentat, oficial, primele laptopuri dotate cu Snapdragon 835, procesor care le va oferi acestora o autonomie remarcabilă, de peste 20 de ore. Noile laptopuri Asus NovaGo şi HP Envy x2 vor rula Windows 10s şi vor ajunge în magazine la începutul anului viitor, relatează GadgetReport.ro

În cadrul evenimentului Qualcomm Snapdragon Technology Summit, desfăşurat în Maui, Hawai, producătorul de procesoare şi-a prezentat cel mai nou produs al său, procesorul Snapdragon 835, dedicat unei noi categorii în piaţa laptopurilor – „Always Connected PCs” sau ,,Mobile PC”.

Spre deosebire de laptopurile cu procesoare Intel sau AMD, cele care vor rula Snapdragon 835 vor oferi o autonomie de până la 20 de ore, graţie consumului optimizat de energie, şi vor permite folosirea datelor mobile 4G , într-o experienţă similară cu cea oferită de un smartphone.

Laptopurile vor fi livrate cu o versiune specială de Windows 10 – Windows 10 S, care permite instalarea aplicațiilor doar din magazinul oficial Windows Store.

Cei care doresc să poată instala aplicații din alte surse vor fi nevoiți să facă upgrade la Windows 10 Pro, upgrade care deocamdată este gratuit.

Primele două laptopuri din noua categorie sunt Asus NovaGo şi HP Envy x2.

Primul este, în fapt, o versiune de Zenbook Flip, cu touchscreen de 13 inchi şi rezoluţie FullHD, care, pe lângă procesorul Snapdragon 835, include 4/8 GB de RAM şi SSD-uri de 64-256 GB, în funcţie de versiune.

Asus NovaGo va include două porturi USB-A (3.1), HDMI, MicroSD card şi mufă de căşti, şi va intra pe internet atât pe 4G, cu modemul Qualcomm X16 LTE, cât şi prin Wi-Fi, cu placa 802.11ac. Gadgetul va fi vândut la preţuri cuprinse între 599 şi 799 dolari.

Cel de-al doilea laptop, HP Envy x2, va fi ceva mai mic şi mai subţire, cu un touchscreen de 12,3 inchi FullHD, acoperit cu Corning Gorilla Glass 4.

Spre deosebire de laptopul Asus, la HP Envy x2 vom putea detaşa ecranul, folosindu-l astfel şi ca tabletă.

Gadgetul, mai subţire decât Surface Pro, va rula Windows 10 cu ajutorul procesorului Snapdragon 835 împreună cu 8GB de RAM, de pe un SSD de 256 GB.

La fel ca şi Asus NovaGo, laptopul va intra pe internet atât pe date mobile cât şi prin Wi-Fi, şi va avea o autonomie de până la 20 de ore.