LG anunță noua gamă de televizoare QNED Mini-LED 2021

Data: 29/12/2020 | Autor: .

LG pregătește lansarea noii game de televizoare QNED Mini-LED 2021, cu ocazia CES 2021. Noua serie LG QNED Mini-LED va include 10 modele cu rezoluții 4K și 8K și dimensiunile ale ecranelor de până până la 86 inci.

Noua gamă de televizoare LG QNED Mini-LED include o serie de noi inovații în materie, precum punctele cuantice și retroiluminarea Mini-LED. În trecut, LG a folosit tehnologia „Nanocell” pentru a îmbunătăți culorile televizoarelor premium.

Prin noua tehnologie Mini-LED, LG oferă o iluminarea de fundal cu LED – uri mult mai mici care, alături de o folie de de film cuantic, oferă o gamă de culori mai bună și un contrast superior.

TCL a fost primul producător care a implementat tehnologia Mini-LED pe piața  din SUA.

Mini-LED-urile de fundal sunt, așa cum sugerează și numele, versiuni și mai mici de lumini LED, aranjate într-o serie de clustere minuscule, de ordinul miilor. În cazul televizoarelor QNED Mini-LED de la LG, vor exista până la 30.000 de clustere, grupate în până la 2.500 de zone reglabile.

Cu atâtea lumini de fundal foarte mici, dens ambalate, un televizor poate livra o iluminare de fundal mai bună, îmbunătățind nivelurile de negru, reducând halourile din jurul obiectelor luminoase, mai ales pe fundal întunecat, și mărind luminozitatea generală. Cu alte cuvinte, este un mare salt înainte pentru televizoare.

Sony Crystal LED display

Dacă sunteți familiarizați cu termenul QLED , știți că „Q” înseamnă puncte cuantice care ajută la îmbunătățirea preciziei culorilor, a gamei de culori și a luminozității culorilor unui televizor.

Punctele cuantice sunt, de asemenea, foarte utile pentru realizarea de imagini HDR pe un televizor.

Prin încorporarea ambelor tehnologii în noile sale televizoare, LG se poziționează într-o poziție excelentă în concurența acerbă cu Samsung, Sony și TCL.

„The First Look 2021”. Samsung anunță o nouă tehnologie TV

BenQ anunţă noile videoproiectoare Home Cinema 4K HDR, echipate cu Android TV