„The First Look 2021”. Samsung anunță o nouă tehnologie TV

Data: 22/12/2020 | Autor: .

Samsung va organiza, pe 6 ianuarie, chiar înainte de CES 2021, un eveniment intitulat „The First Look 2021”, unde va dezvălui o nouă tehnologie tv împreună cu noua gamă de televizoare 2021 și „ viziunea sa pentru viitorul ecranului TV ”

În cadrul evenimentului, sud-coreenii vor prezenta, cel mai probabil, noile  televizoare MicroLED , televizoarele din seria Mini-LED și noua gamă de televizoare QLED 4K și 8K .

Nu este exclus ca Samsung să prezinte și o serie de laptopuri și tablete care utilizează o nouă tehnologie de afișare.

Gigantul tehnologic sud-coreean ar putea anunța, de asemenea, noile generații 2021 The Frame , The Serif și The Sero .

Samsung a lansat recent primul său televizor MicroLED de 110 inch, gata de utilizare. Acesta are o rezoluție 4K, o calitate a imaginii asemănătoare OLED -ului, difuzoare încorporate cu 5.1 canale și sistem de operare Tizen .

Compania a susținut că noul său televizor oferă o luminozitate foarte mare, un raport de contrast ridicat și un sunet captivant pentru o experiență audio-vizuală excelentă.

Gigantul tehnologic sud-coreean speră ca, în următorii anim să se impună pe piață cu tehnologia MicroLED.

TEHNOLOGIA SAMSUNG MICROLED

Dezvoltat pe baza tehnologiei MicroLED, televizorul oferă, grație milioanelor de microled-uri conținute de noul display,  o imagine HDR incredibil de clară, cu culori implecabil definite, o luminozitate ireproșabilă și un negru profund, aproape de perfecțiune.

În esență, tehnologia MicroLed utilizează leduri miniaturale într-un număr uriaș, de ordinul milioanelor, pentru a crea ecrane multimedia. Aceste leduri minuscule (verzi, albastre și roșii) au o dimensiune de doar câțiva microni și înlocuiesc fiecare subpixel al ecranului tv.

Un mare avantaj al tehnologiei MicroLed este că se pot obține niveluri de luminozitate mult mai bune decât la OLED iar durata de viață a panoului TV este cu mult mai mare.

Samsung afirmă că tehnologia MicroLED poate oferi până la 100.000 de ore de  funcționare (aprox. 10 ani)

Panourile OLED suferă de diminuare a caracteristicilor în timp datorită faptului că ledurile organice își pierd din calități de-a lungul timpului. La MicroLed nu mai există această problemă. De asemenea, MicroLed poate fi adaptat la o plajă mare de diagonale ale televizoarelor spre deosebire de OLED unde există limitări.

Samsung a anunțat, totodată, că va lansa și alte versiuni de ecran din această gamă, cu diagonale la 70 la 100 de inchi.

DIFERENȚA FAȚĂ DE OLED-URI

Mai mult, spre deosebire de ecranele OLED, această tehnologie nu prezintă riscul de ,,burn-in’’.

Pentru că este o tehnologie nouă, cea mai mare provocare constă în oferirea unei rezoluții ridicate a ecranului și reducerea prețului, care este unul astronomic.

Samsung MicroLED TV. Cum arată și ce oferă televizorul de 156.000 de dolari

Misterul statuii ,,Venus din Milo”, decriptat?

Project Titan. Apple pregătește prima sa mașină electrică