Project Titan. Apple pregătește prima sa mașină electrică

Data: 22/12/2020 | Autor: .

Modelul, cunoscut sub numele de Project Titan, va avea un look futurist

Apple lucrează intens la dezvoltarea primului automobil electric al companiei, relevă surse citate de Reuters. Modelul, cunoscut sub numele de Project Titan, va avea un look futurist și o baterie în premieră mondială.

După Samsung, și Apple lucrează la dezvoltarea unui automobil electric. Potrivit Reuters, mașina va avea un look aerodinamic, cu linii simple și funcționalități simple. Va semăna, din multe puncte de vedere, cu modelele produse de Tesla.

Dincolo de liniile de design, automobilul electric Apple va ieși însă în evidență prin bateria specială, care promite o autonomie spectaculoasă și un timp de încărcare la 20% față de concurență.

Asta pentru că Apple lucrează la o baterie monocelulară, care ar putea să permită companiei să adauge mai mult material activ într-o celulă de alimentare, pentru dobândirea unei autonomii record.

Teoria extratereștrilor antici, spulberată. De ce a fost imposibil să fie falsificată aterizarea pe Lună

Acumulatorul mașinii  din Project Titan va utiliza litiu și fosfat de fier, spre deosebire de bateriile clasice, care folosesc cobalt.

”Este la un alt nivel, e ca și cum ai văzut pentru prima oară iPhone-ul”, a declarat o sursă pentru Reuters despre tehnologia din spatele bateriilor Apple pentru viitoarea mașină electrică.

Potrivit surselor citate de Reuters, mașina este conturată în proporție de 70% și mai rămâne doar ca problema bateriei să fie rezolvată. Rămâne de văzut și unde va fi produsă mașina, având în vedere că Apple nu dispune, în prezent, de o linie de fabricație auto. Potrivit experților, nu este exclus ca mașina să debuteze în 2024.

O adevărată ,,blasfemie”. iPhone-ul care rulează Android

Bitdefender: Ce riscuri de securitate presupune munca de acasă