LG BLEDable Cinematic Sound OLED (CSO).  Televizorul flexibil debutează la CES 2021

Data: 5/01/2021 | Autor: .

Samsung a lansat pe piață în 2013, în premieră, primul televizor cu ecran curbat. De atunci, și alte companii, printre care și LG, au venit cu astfel de soluții, însă care nu și-au găsit prea mulți clienți.  Asta pentru că ecranul curbat poate fi excelent doar pentru jocuri, atunci când apropierea de ecran este mai mică.

Stând aproape de un monitor de jocuri, curbat, experiența este cu adevărat spectaculoasă.  Atunci când te uiți la filme, la un televizor curbat, de la distanță, efectul de adâncime se pierde, astfel că experiența nu este una specială.

În 2021, LG vine cu o inovație care își propune să rezolve ambele situații.

Cu ocazia CES 2021, LG va prezenta oficial primul televizor flexibil capabil să își schimbe forma în funcție de conținutul redat. LG BLEDable Cinematic Sound OLED (CSO) se va curba în momentul în care îl folosești pentru jocuri și va redeveni plat când îl folosești pentru filme și alte tipuri de conținut.

LG BLEDable Cinematic Sound OLED (CSO) are un ecran de 48 de inchi cu o rază de curbură de până la 1.000R, ceea ce înseamnă că se poate îndoi până la o rază de 1.000 mm.

REZOLUȚIE ADAPTABILĂ

Televizorul include o rezolutie adaptabilă, rată de refresh de pînă la 120 Hz, conectivitate HDMI 2.1 și Wi-Fi 6, alături de optimizări pentru zona de gaming și picture in picture, pentru vizionarea multiplă de conținut.

În zona audio, tehnologia CSO transformă panoul OLED în difuzor, o soluție similară cu tehnologia Acoustic Surface utilizată de Sony pe televizoarele sale OLED .

Inovația permite emiterea sunetului direct din ecran, fără ca vibrațiile să fie detectabile. Asta pentru că LG a redus adâncimea sistemului de sunet de la 9 mm la doar 0,6 mm, astfel încât afișajul nu se mișcă deloc în momentul în care redă sunetele, mai ales cele puternice.

„Afișajul CSO flexibil de 48 de inch LG Display este optimizat pentru jocuri, deoarece maximizează utilizarea tehnologiei care produce un alt nivel în ceea ce privește furnizarea unei experiențe captivante”, spune dr. Chang-ho Oh, vicepreședinte executiv și șeful Business Unit LG Display. „Cu alte cuvinte, oferă jucătorilor cel mai bun mediu de gaming”

LG Display nu a făcut, pentru moment, nicio declarație legată de preț și data la care va lansa în magazine acest televizor.