LG G5. Un telefon genial, poate cel mai bun lansat până acum

Data: 21/02/2016 | Autor: .

lg-g5-gadgetreport.ro

LG a anunţat duminică, cu ocazia MWC 2016, lansarea telefonului LG G5, unul dintre cele mai inovative smartphone-uri din ultimi ani. LG G5 vine cu un profil metalic, care cuprinde un display de 5,3 inchi QHD, cu rezoluţie 2560 x 1440 şi o densitate a pixelilor de 554 ppi.

Chiar dacă densitatea pixelilor este mai mică decât pe G4, noul display vine cu o facilitate în premieră – are o zonă care este tot timpul aprinsă şi oferă informaţiile esenţiale.

lg_cam_gadgetreport.roLG a optimizat această funcţie, intitulată Always On, în aşa fel încât să nu consume decât 0,8 % din baterie, astfel că nu există nicio problemă de autonomie, relatează GadgetReport.ro.

Poate cea mai importantă noutate este faptul că bateria lui LG G5, de 2,800mAh, poate fi scoasă, ieşind din partea de jos a telefonului printr-un mecanism de tip slide, foarte ingenios.

LG a prezentat şi un accesoriu special, pe care îl poţi folosi atunci când filmezi sau fotografiezi.

Accesoriul are butoane dedicate pentru camera video şi foto şi o rotiţă de zoom, o excelentă soluţie pentru cei care vor mai mult de la un telefon.

Împreună cu acesta, telefonul primeşte, practic, un acumulator de 4000 mAh, care îi asigură o autonomie cu până la 50% mai mare. Cei de la LG spun că accesoriul permite până la 8 ore de fotografiere!

Dincolo de accesoriul pentru foto&video, LG G5 are un alt gadget interesant, audio, dezvoltat impreuna cu Bang & Olufsen care îi asigură un sunet de o calitate fără precedent. LG a prezentat şi o cameră VR alături de un roboţel sub formă de sferă, cu cameră video inclusă, pe care îl poţi controla cu telefonul mobil.


Dincolo de accesorii, în carcasa de aluminiu se ascunde cel mai nou procesor Qualcomm® Snapdragon™ 820, care lucrează împreună cu 4GB LPDDR4 RAM. O configuraţie excelentă, cea mai bună la ora actuală din piaţă.

Telefonul are un spaţiu de stocare de 32 GB, extensibil prin microSD până la 2TB!

LG G5 are o cameră frontală de 8 MP şi o alta pe spate de 16 MP, duală, cu un unghi larg de viziualizare ( 75° Field of View -FoV). LG afirmă că aceasta din urmă este cea mai bună cameră pe care a realizat-o vreodată, comparabilă cu performanţa DSLR-urilor.

Telefonul cântăreşte 159 de grame, are dimensiunile 149.4 x 73.9 x 7.7mm, şi rulează Android 6.0 Marshmallow.

LG G5 este, bineînţeles, compatibil LTE / 3G / 2G, are Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac, ultimul tip de conector USB Type-C, NFC şi Bluetooth 4.2.

Telefonul va fi disponibil în versiunile Silver / Titan / Gold / Pink începând din luna aprilie. Preţul telefonului şi al accesoriilor încă nu au fost anunţate.