LG prezintă televizorul cu două feţe!

Data: 8/09/2015 | Autor: .

televizorul cu doua fete

LG a lansat, la IFA 2015 din Berlin, un prototip de televizor 4K OLED cu două feţe. Gadgetul are pe fiecare parte câte un ecran OLED cu diagonala de 111 inchi, astfel că două persoane se pot uita simultan la televizor, pe programe diferite, fără ca imaginile să interfereze.

Televizorul cu două feţe are o grosime de numai 5,3 mm, care rivalizează cu dimensiunile telefoanelor mobile.

Gigantul sud-coreean a afirmat că televizorul include cele mai noi tehnologii, fiind capabil să redea fişiere video la rezoluţie 4K, cu ajutorul unui codec special, 10-bit HEVC.

Televizorul este, bineinţeles, unul inteligent, având inclusă ultima versiune webOS2.0 Smart TV, care permite utilizatorilor să acceseze serviciile online direct pe TV.

Televizorul cu două feţe a fost construit în scop demonstrativ, însă nu este exclus să îl vedem în producţia de serie, mai ales că poate reprezenta o soluţie excelentă de display publicitar în mall-uri şi alte zone publice. Pentru acasă este puţin probabil să-şi găsească clienţi, însă nu se ştie niciodată.

Cert este că viitorul aparţine televizoarelor OLED, iar LG a demonstrat la IFA Berlin 2015 calităţile incredibile ale noilor sale display-uri, extrem de subţiri (0,97 mm), pe care în viitor le vom lipi de perete, ca nişte afişe, cu ajutorul unui sistem de magneţi.

O demonstraţie cu televizoarele incredibile construite de LG vedeţi în clipul video de mai jos.