LG V20. Primul telefon cu Android 7.0 Nougat, pe 6 septembrie

Data: 5/08/2016 | Autor: .

LG V20. Primul telefon cu Android 7.0 Nougat, pe 6 septembrie

Sud-coreenii vor lansa noul LG V20 pe data 6 septembrie. Gadgetul va fi primul smartphone care folosește cea mai recentă versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google, Android 7.0 Nougat.

nexus2cee-lg-v20-play-moreUrmașul lui V10 ar urma să prezinte un ecran IPS de 5,7 inch cu 515 ppi (1440 x 2560 pixeli), acoperit cu Corning Gorilla Glass 4, 4 GB de RAM, Adreno 530 GPU, și cea mai nouă versiune a chipsetului de la Qualcomm, Snapdragon 821.

Pe partea frontală va exista un al doilea display, de 2,1 inchi, cu 160 x 1040 pixeli, pe care vor fi prezentate notificările.

Telefonul va avea o cameră de 21MP (2160p@30fps, 1080p@30fps, 720p@120fps, HDR, stereo sound ) şi una frontală, de 8 MP, duală şi un spaţiu de stocare de 32/64 GB. LG V20 va avea Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, A-GPS, GLONASS, FM radio şi o baterie de Li-Ion 4000 mAh, cu încărcare rapidă.

Dincolo de specificațiile tehnice, va fi interesant de văzut cum își va diferenția LG noul flagship de concurență.

CE NOUTĂŢI ADUCE ANDROID 7.0 NOUGAT

Cunoscut până acum ca Android N, noul sistem de operare Android 7.0 Nougat va duce mai departe tradiția ”numelor dulci”.

Versiunea include o serie de noutăți și modificări, printre care Multitasking cu Multi-Window, o aplicaţie care face posibilă rularea pe același ecran, în paralel, a două aplicații. O idee care va funcţiona într-un mod similar sistemului split-screen-ului de pe Windows 10.

LG V20 gadgetreport.ro 2O altă noutate este funcţia Picture-in-Picture, care permite rularea unei ferestre video separată de celealte aplicaţii. Aceasta va putea fi modificată după preferinţele utilizatorilor, fiind ideală pentru cei care au smart TV-uri cu Android.

Android 7.0 Nougat aduce, de asemenea, şi un nou sistem de notificări, utilizatorii putând, de exemplu, să răspundă la comentariile de pe reţelele sociale direct din fereastra de notificări, fără să mai deschidă aplicaţiile dedicate Facebook, Twitter etc.

O altă aplicaţie este cea care permite crearea de grupuri de notificări, ”Bundle Notifications”, acestea urmând să fie cuprinse într-un singur element, ce poate fi extins pentru a avea acces la fiecare notificare în parte.

De asemenea, Android 7.0 Nougat va îmbunătății sistemul de gestionare al energiei, numit Doze, și va simplifica modul în care sunt afișate notificările.

Cu noua versiune, Google pune și bazele propriei platforme de realitate virtuală. Numită Daydream, aceasta este construită chiar în cadrul Android-ului.

Dincolo de modificările vizuale, sistemul prezintă o serie întreagă de optimizări de detaliu, care oferă o viteză sporită şi reduc consumul de energie al gadgetului pe care este rulat.