Lucid Air Pure și Touring, modelele care fac mașinile Tesla să pară de jucărie

Data: 16/11/2022 | Autor: .

Lucid Air a lansat, cu ocazia salonului auto de la Los Angeles, modelele Lucid Air Pure și Touring, două automobile electrice ceva mai ,,ieftine’’, menite să ofere o alternativă premium la celebrele deja modele Tesla.

Lucid Air Pure și Touring s-ar putea să nu atingă 100 de km/h în mai puțin de două secunde, dar se vor remarca, cu siguranță, prin dotările premium de la bord.

Lucid Pure este primul și singurul Air care vine sub 100.000 de dolari, pornind de la un preț încă piperat de 87.400 de dolari.

Air Pure este disponibil în două configurații: o versiune cu două motoare și tracțiune integrală – care livrează 480 de cai putere – și o variantă cu un singur motor și tracțiune spate, ce va fi lansată în 2023.

Producția modelului Air Pure cu două motoare și tracțiune integrală începe luna viitoare, iar primele livrări către clienți sunt așteptate înainte de sfârșitul anului.

 

Construit cu pachetul de baterii Long Range Battery Pack de la Lucid – cel mai ușor și mai compact pachet de baterii de la Lucid, cu 18 module față de cele 22 de module din Extended Range Pack – Air Pure ridică la rang de concept spațial Lucid pentru a transforma eficiența ambalajului vehiculului într-o formă de artă, afirmă producătorul.

Lucid Air Pure este mai eficient pe șosea, cu o autonomie estimată de EPA de 410 mile în forma cu tracțiune integrală, oferind în același timp mai mult spațiu și confort pe bancheta din spate.

Prin urmare, chiar și cu pachetul mai compact și sculptat și cu confortul extraordinar al scaunelor din spate, autonomia lui Air Pure începe cu mult peste nivelul la care alte vehicule electrice de lux se opresc. În plus, cu tehnologia Wunderbox concepută de Lucid, standard pentru Air Pure, încărcarea de mare viteză asigură o autonomie de până la 320 km în doar 15 minute.

Air Pure vine standard cu sistemul avansat de asistență pentru șofer DreamDrive și poate fi actualizat la DreamDrive Pro, care include 32 de senzori, toți integrați perfect.

Camere de luat vederi, radare cu rază scurtă și lungă de acțiune, o serie de senzori cu ultrasunete, toate acestea sunt completate de un LIDAR de înaltă rezoluție care utilizează raze laser pentru a măsura distanța față de obiecte și funcționează într-o varietate de condiții meteorologice nefavorabile.

Lucid Air Pure, Air Touring debut with landmark drag coefficient

DreamDrive Pro oferă astăzi o suită extinsă de caracteristici, precum Surround View Monitoring, Blind Spot Display și Highway Assist. Cel mai bun lucru este că DreamDrive și DreamDrive Pro sunt ambele pregătite pentru viitor cu actualizări de software over-the-air.

Lucid Air se poate încărca la 250 kW pe un încărcător rapid DC compatibil.

Lucid Air Touring

Modelul Touring este puțin mai scump, la 107.400 de dolari, și poate rula pentru o autonomie estimată de EPA de 425 de mile.Pure

Lucid Air Touring oferă mai multă putere, o autonomie mai mare și o încărcare mai rapidă decât orice altceva din categoria sa, cu o fuziune extraordinară de performanță și spațiu interior, afirmă compania.

Sistemul de propulsie cu două motoare și tracțiune integrală din Lucid Air Touring oferă 620 de cai putere și poate accelera vehiculul de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde.

Împreună cu această performanță incredibilă, vine o autonomie și o eficiență excepționale: 425 de mile estimate de EPA.

Construit cu pachetul de baterii Lucid cu 18 module Long-Range Battery Pack, Lucid Air Touring are cea mai mare eficiență la condus dintre toate Lucid Air-urile de până acum, cu 4,62 mile pe kilowatt oră. Datorită dimensiunii compacte a pachetului de baterii Long-Range Battery Pack, Air Touring dispune de un spațiu și mai mare pentru picioarele și picioarele de pe bancheta din spate.

Habitaclul lui Lucid Air Touring duce luxul la un nivel superior cu materiale și manoperă și mai rafinată, afirmă producătorul.

Dispune de suprafețe ale scaunelor îmbrăcate în piele Nappa integrală provenită de la partenerul Lucid pentru piele neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, juxtapusă cu materiale textile și sintetice reciclate.

Ori de câte ori este posibil, Lucid se aprovizionează cu materiale sustenabile și utilizează practici de fabricație pentru a reduce și mai mult impactul vehiculelor noastre asupra mediului.

Accentele din lemn sunt recoltate în mod sustenabil și au un finisaj cu pori deschiși, cu un strat de acoperire minim, astfel încât ocupanții să poată simți fibra autentică a lemnului – un alt detaliu inspirat de mobilierul modern de la mijlocul secolului trecut.

Air Touring va fi disponibil cu un acoperiș standard din aluminiu masiv, precum și cu acoperișul opțional Glass Canopy. Glass Canopy conferă unui vehicul deja spațios o senzație și mai deschisă și aerisită.