MacBook Pro. Cel mai subtire si usor laptop cu display retina (VIDEO)

Data: 23/10/2013 | Autor: .

mac-book-pro-gadgetreportApple a prezentat marti noile versiuni MacBook Pro,  laptopurile cu display retina. Varianta MacBook Pro cu un ecran de 13 inci este mai subtire, mai usoara si este dotata cu un cip Intel Haswell dual-core.

Noul procesor aduce 9 ore de autonomie pentru baterie (cu 2 ore in plus fata de modelul precedent), Thunderbolt 2, WiFi 802.ac, si storage PCi-e flash.

Gadgetul va fi vandut la un pret de 1.299 de dolari, mai ieftin cu 200 de dolari fata de versiunea precedenta.

MacBook Pro cu ecran de 15 inci vine cu un procesor quad-core Intel Haswell de generatia a 5-a, o placa video GeForce GT 750M si una Iris Pro, PCI-e storage, Wi-Fi 802.11ac, Thunderbolt 2 si o autonomie de pana la 8 ore.

Apple a redus pretul modelului de baza de la 2.199 de dolari la 1.999 de dolari.

Cu ocazia evenimentului din San Francisco, Apple a prezentat si noul model de computer Mac Pro, prevazut cu „cel mai puternic procesor instalat vreodata pe un Mac, Intel Xeon e5”.

engadgetPlatforma prezinta procesoare quad-core care au 6, 8 si 12 nuclee, pana la 30 MB l3 cache si 40 de linii PCI Express de generatia a treia, alaturi de o memorie RAM DDR3 ECC de 1866 MHz cu controller cu patru canale si o latime de banda de 60 GB/s.

Mac Pro include, tototdata, placile video AMD FirePro care au pana la 4096 de proceesoare pentru streaming, doua bus-uri de 384 de biti, pana la 12 GB de GDDR5 VRAM, latime de banda de 528 GB/s si 7 teraflopi.

Pretul Mac Pro va porni de la 2.999 de dolari, iar computerul va intra pe piata inainte de sfarsitul acestui an.

Cu ocazia evenimentului, directorul general pentru software al Apple, Craig Federighi, a prezentat si  lOS Mavericks, noua versiune a sistemului de operare pentru computerele Mac, despre care a spus ca permite prelungirea duratei de functionare a bateriilor laptopurilor in medie cu o ora, in functie de model.

El a spus si ca OS Mavericks „va revolutiona preturile”, intrucat poate fi descarcat gratuit. Federighi a demonstrat si cum traseele create cu aplicatia OS X Maps pot fi trimise catre iPhone, functie similara cu una deja detinuta de Google de ceva timp.

Directorul de software al Apple a spus insa ca vrea ca sistemul Mavericks, care a fost reproiectat pentru a permite actualizari majore rapide, sa ajunga in mainile tuturor clientilor,  transmite Mediafax.

Eddy Cue, vicepresedintele pentru Internet software si servicii, a prezentat noi versiuni ale iPhoto, iMovie , GarageBand si iWork, care vor fi disponibile gratuit.