Makerbot Replicator 2. Cum sa printezi obiecte 3D (VIDEO)

Data: 20/09/2012 | Autor: .

Evolutia tehnologica a ajuns la un punct la care toate obiectele din jurul nostru pot fi, teoretic, clonate, in numai cateva minute, cu ajutorul unei imprimante 3D. De la simple scule, la jucarii, dinti si chiar clone umane in miniatura, demonstratiile facute cu noua tehnologie arata ca imposibilul devine, pe zi ce trece, tot mai posibil.

O tehnologie aflata intr-o continua dezvoltare si care permite utilizatorilor sa creeze replici ale produselor scanate cu ajutorul unor polimeri speciali.

Daca pana acum, performantele erau destul de limitate, odata cu dezvoltarea tehnologiei, s-a ajuns la rezultate cu adevarat remarcabile. Iar pretul acestor imprimante a scazut puternic.

Makerbot a lansat cea de-a patra generatie a imprimantelor 3D. Replicator 2 vine cu un pret de numai 2.199 dolari, fata de 6-10.000 dolari cat costa alte asemenea imprimante, si iti permite sa realizezi tot felul de obiecte dupa cele originale.

Imprimanta este mult mai compacta si usoara si este capabila sa realizeze replici la o fidelitate de 100 de microni – o dimensiune egala cu grosimea unei foi de hartie.

Este prima imprimanta 3D capabila sa lucreze la o asemenea rezolutie.

Odata cei ai comandat imprimanta, o primesti in 4-6 saptamani, impreuna cu un saculet de 1 Kg de ABS si PLA platic, materia prima din care vei realiza obiectele. Daca vei mai avea nevoie, vei putea cumpara de pe site la pretul de 50 de dolari. Mai multe amanunte aflati de pe site-ul Makerbot