Mando Footloose, bicicleta care se incarca in timp ce pedalezi

Mando Footloose, bicicleta electrica pliabila care se incarca in timp ce pedalezi (VIDEO)

Bicicletele electrice si cele pliabile nu mai sunt de mult timp o noutate, iar pe piata au fost prezentate chiar si primele modele ce imbina cele doua caracteristici. Sud-coreenii de la Mando au mers, insa, mai departe, si au prezentat un concept cu totul nou.

Mando Footloose este primul model de bicicleta electrica pliabila care nu are lant si, mai mult, isi incarca acumulatorul in timp ce utilizatorul pedaleaza. Energia este stocata intr-un acumulator Li-ion iar producatorul promite o autonomie de 30 km fara a fi nevoie de nici macar o pedala.

Si pentru ca vorbim de un gadget modern, Mando Footloose dispune si de un display de 2,4 inchi care poate afisa date esentiale despre drum si de unde conducatorul poate selecta acceleratia sau rezistenta pedalelor.

Bicicleta Mando Footloose este asteptata sa iasa pe pietele europene in 2016, insa producatorul nu a oferit un pret.

Mando nu este, insa, prima companie care anunta o bicicleta electrica pliabila.

Britanicii de la Bromton au prezentat deja un astfel de model, dar si producatorii auto au „intrat in hora”.

Astfel,  Ford a prezentat un nou concept de bicicleta electrica, denumita E-Bike, ce dispune de un motor electric atasat rotii din fata si care poate rula cu o viteza de pana la 25 km/h.

In plus, bicicleta celor de la Ford poate fi conectata la un smartphone Samsung, iar cu ajutorul unui software dedicat, utilizatorul va putea sa schimbe starea suspensiilor, sa verifice gradul de incarcare al bateriei si chiar sa beneficieze de asistenta GPS, prin Google Navigation.