Manland Ikea, locul de “joaca” pentru barbati

Data: 18/09/2011 | Autor: .

Te-ai saturat de colindat mall-urile in weekend, de orele nesfarsite de shopping cu nevasta sau prietena? Ikea a gasit o solutie cu adevarat “revolutionara”. Retailerul suedez a deschis, intr-unul dintre magazinele sale din Sydney – Australia, primul loc de joaca pentru barbati.

Camera este dotata cu toate «minunatiile», de la canapele confortabile, televizoare LED pe care barbatii pot urmari competitii sportive in direct, la console de jocuri, flippere, bauturi racoritoare si hot-dog gratuit.

Jude Leon, purtatorul de cuvant Ikea, a declarat ca in “Manland”, singurele restrictii sunt cele privind tinuta, care trebuie sa fie una decenta, si consumul de alcool.

Ca sa nu isi uite barbatii in “gradinita”, femeile primesc un buzzer care suna la fiecare jumatate de ora, pentru a le reaminti ca partenerii le asteapta si ca, la un moment dat, ar trebui sa ii recupereze.

Unul dintre barbatii care au vazut clipul pe youtube a comentat ca astfel “gradinite” ar trebui sa fie amenajate in toate mall-urile. Un altul a scris, in gluma, ca, pentru a deveni un adevarat “rai al barbatilor”, ar mai trebui aduse niste dozatoare de bere si stripteuse.

Voi ce parere aveti?

IKEA este o companie infiintata in Suedia si controlata de familia Kamprad. Numele firmei vine de la initialele fondatorului, Ingvar Kamprad, alaturi de cele ale satului in care s-a nascut – Elmtaryd Agunnaryd.

Retailerul de mobilier casnic si accesorii are 247 magazine in 34 de țari; majoritatea in Europa, iar restul in Statele Unite, Canada, Asia și Australia. IKEA este unul dintre putinele lanturi comerciale care are puncte de desfacere in Israel cat si in alte tari din Orientul Mijlociu.

Catalogul „IKEA Catalog”, care contine aproximativ 12.000 de produse, este tiparit in 180 de milioane de exemplare  in toata lumea, si este distribuit gratuit prin intermediul postei si magazinelor.