Mașina lui James Bond, la licitație! Cât costă legendarul bolid

Data: 2/06/2022 | Autor: .

Mașina lui James Bond, la licitație! Cât costă legendarul bolid

Mașina din celebra serie James Bond, în care a jucat actorul Sean Connery, a fost scoasă la licitație pe o sumă impresionantă. Mașina lui James Bond are un preț de pornire de peste 1,5 milioane de dolari. 

Automobilul Aston Martin DB5, din 1964, va fi scos la licitație la Monterey Jet Center, pe data de 18 august, potrivit Broad Arrow Auctions.

Postarea companiei pe Instagram explică, de asemenea, că o „parte semnificativă” din vânzarea Aston Martin-ului DB5 va contribui direct la Fondul de Filantropie Sean Connery.

Cu toate că mașina lui James Bond va fi scoasă la licitație la un preț ridicat, donația către Fondul de Filantropie Sean Connery va onora moștenirea actorului. Deși este cunoscut, în mod deosebit pentru portretizarea lui James Bond, Connery a fost și un filantrop „avid”, în timpul vieții sale, donând milioane de dolari unor organizații de caritate pentru a ajuta la îmbunătățirea vieții altor oameni din țara sa natală, Scoția.

Sean Connery, actorul care l- a jucat pe James Bond la debutul personajului său pe ecran, în filmul Dr. No, din 1962, a jucat în alte cinci filme James Bond, făcându-și ultima apariție în Never Say Never Again, din 1983. Actorul scoțian s-a stins din viață în octombrie 2020, la vârsta de 90 de ani.

Pe parcursul anilor, au fost realizate peste 20 de filme James Bond. Șapte actori diferiți l-au interpretat pe personajul principal, cel mai recent fiind Daniel Craig.