Mercedes EQXX a atins o autonomie de 1000 km. Un record istoric

Data: 18/04/2022 | Autor: .

Prototipul electric Mercedes EQXX, considerat a fi cel mai eficient Mercedes construit vreodată, a parcurs peste 1.000 de kilometri pe un traseu din Germania până pe Riviera Franceză cu o singură încărcare. Este un record istoric pentru industria auto.

Mercedes EQXX a mers din orașul Sindelfingen, lângă Stuttgart, prin Elveția și Italia, până în orașul francez Cassis.

Vision EQXX de la Mercedes este viziunea pentru viitorul mașinilor electrice, conform companiei germane. Aceasta beneficiază de o baterie de 100 kWh, ceva ce am mai văzut și pe alte mașini electrice în trecut, însă de dimensiune fizică la jumătate și cu 30% mai ușoară. Având un design mai compact și mai ușor, consumul de energie este astfel scăzut.

Șasiul ușor și profilul aerodinamic al sedanului electric i-au permis să parcurgă această călătorie cu o baterie ce are o putere la jumătatea față de cea folosită pe cel mai cunoscut model al constructorului german, Mercedes EQS.

Mașina cântărește doar 1.750 kg, o performanță impresionantă pentru o mașină electrică cu baterii așa mari, iar consumul redus de energie este asigurat atât de greutatea scăzută și tehnologia mașinii care va trimite 95% din energie direct către roți, cât și de forma aerodinamică. Mercedes spune că Vision EQXX atinge un consum de 10 km per kWh, în comparație cu alte mașini din prezent, care consumă dublu.

Mercedes intenționează să cheltuiască 60 de miliarde de euro până în 2026 pentru a detrona Tesla de pe locul fruntaș din piața electricelor de lux și a-și recâștiga titlul de cel mai bine vândut producător de mașini premium din lume, deținut acum de rivalii de la BMW. Compania își propune să vândă numai vehicule electrice acolo unde este posibil până la sfârșitul acestui deceniu și intenționează să înființeze opt fabrici de baterii alături de companii partenere.

După ani de critici pentru că a întârziat să adopte mașinile electrice, constructorul german și-a intensificat anul trecut prezența pe această zonă prin lansarea modelului EQS, care se laudă cu tehnologii de vârf în industrie. Mercedes își sporește prezența pe piața de profil cu lansarea sedanului EQE complet electric și unui vehiculul utilitar-sport EQB. Cu toate acestea, când vine vorba de livrările de vehicule electrice, Tesla încă este cu mult în fața nemților.

O revoluție în industria auto

Cu EQXX, Mercedes încearcă să demonstreze că beneficiază de cea mai nouă și performantă tehnologie. Prototipul a făcut călătoria cu viteze de până la 130 de kilometri pe oră și avea 15% din baterie rămasă la sosire. Bateria mașinii este fabricată după o nouă tehnologie dezvoltată cu ajutorul experților din Formula 1 de la divizia Mercedes-AMG High Performance Powertrains din Marea Britanie. Planul este să implementeze astfel de celule electrice în mașinile compacte Mercedes începând cu 2024.

Mercedes a redus timpul de dezvoltare a EQXX cu 18 luni, până la aproximativ 40 de luni, bazându-se pe simulări și instrumente de proiectare digitală, mai degrabă, decât pe teste fizice și pe producția de piese. „Mașinile moderne au nevoie de timpi de livrare mai scurți, astfel încât să nu pară depășite odată ce ajung în showroom-uri, a spus șeful departamentului de dezvoltare Mercedes”, Markus Schaefer.

Supramația, în ceea ce privește autonomia pe piața mașinilor cu motoare exclusiv electrice, este deținută de constructorul american Tesla. Model S al americanilor a reușit să parcurgă nu mai puțin de 1.210 kilometri cu o singură încărcare. Testele rutiere au fost efectuate pe drumurile din statul american Michigan, viteza medie fiind de 88 km/h. Iar atunci când s-a rulat pe standul dinamic cu aceeași viteză, echipa de experţi a înregistrat un rezultat absolut incredibil de 1.420 de kilometri cu o singură încărcare! Este important de menționat faptul că Model S nu a fost modificat nici din punct de vedere aerodinamic și nici al compartimentului unde este montată bateria.