Mercedes Vision EQ Silver Arrow. Bolidul electric care face furori în industria auto

Data: 28/08/2018 | Autor: .

Mercedes Vision EQ Silver Arrow. Bolidul electric care face furori în industria autoConcernul Daimler a prezentat la expoziția Monterey Car Week din SUA conceptul unui automobil electric cu adevărat ieșit din comun. Mercedes Vision EQ Silver Arrow este inspirat din legendarul model Silver Arrow care acum 80 de ani făcea furori pe circuitele Grand Prix, relatează GadgetReport.ro

 

https://www.youtube.com/watch?v=EvGbOPO91L4

 

Modelul original Mercedes Benz Silver Arrow era considerat, în 1937, drept o mașină desprinsă parcă din altă lume. Dincolo de forma spectaculoasă și carcasa super-ușoară, bolidul era propulsat de un motor W125 de 595 CP (444 Kw), care îl făcea imbatabil pe circuitele Grand Prix.

Înlocuit în 1938 de modelul W154, acesta dezvolta peste 736 CP și reușea un record de viteză pe drumurile publice cu adevărat incredibil, de 432,7 km/oră. Până anul trecut, în noiembrie, recordul a fost de neegalat.

Noul concept Mercedes Vision EQ Silver Arrow, prezentat de Daimler la Monterey Car Week, păstrează ADN-ul legendarului model din trecut, însă îi aduce un plus semnificativ, dat de tehnologia de ultimă generație.

Noul bolid prototip are un profil de 5,3 metri, realizat din aluminiu și fibră de carbon, și este propulsat de un motor electric de 550 kW (750 CP), cu un cuplu instantaneu, care îi asigură un demaraj de la 0-100 km/oră în numai 3,2 secunde.

Mercedes Vision EQ Silver Arrow este încălțat cu jenți 255/25 R24 pe față și 305/25 R 26 pe spate, fapt care îi subliniază profilul sportiv ieșit din comun.

Modelul este capabil să ruleze până la 400 km, grație bateriei de 80 kWh.

Dincolo de a prezenta conceptul, Daimler nu a făcut niciun anunț legat de o posibilă producție de serie a acestuia.

Nu este exclus însă, ca și în alte cazuri, ca liniile spectaculoase ale lui Mercedes Vision EQ Silver Arrow să devină sursă de inspirație pentru un model de serie în următorii 5-10 ani.