Merita sa treci de la iPhone 6s la iPhone 7? Argumente pro şi contra

Merita sa treci de la iPhone 6s la iPhone 7? Argumente pro şi contra

Noile smartphone-uri iPhone 7 şi iPhone 7Plus au împărţit fanii Apple în două tabere înverşunate. Într-una dintre ele se află contestatarii, care afirmă că noua generaţie nu aduce nimic semnificativ, iar în cea de-a doua se află cei care văd progresul tehnologic evident, mai ales în segmentul hardware. Merita sa treci de la iPhone 6s la iPhone 7? GadgetReport.ro îţi prezintă o listă de argumente pro şi contra.

Merita sa treci de la iPhone 6s la iPhone 7? Argumente PRO

1. iPhone 7 este rezistent la apă şi praf – este primul iPhone care are această facilitate şi considerăm că merită upgrade-ul.
2. Procesul este mai puternic – telefonul oferă un nou procesor, A10 Fusion quad-core, care este cu 40% mai rapid decat A9. A10 este de 120 de ori mai rapid decat cel de pe primul iPhone.
3. Capacitate de stocare mai mare – In sfarsit, odata cu iPhone 7, Apple a extins capacitatea de stocarea la 32GB, 128GB si 256GB.
4. Un ecran mai luminos – Nivelul de luminozitate de pe iPhone 7 este de 625 cd/m2, fata de 500 cd/m2 pe iPhone 6s.
5. iPhone 7 este mai uşor – iPhone 7 cantareste doar 138 de grame, fata de 143 de grame cat are 6S.
6. iPhone 7 este disponibil în mai multe culori – Vei putea, astfel, să îţi cumperi un iPhone în două versiuni de culoare neagră.
7. iPhone 7 are difuzoare stereo – iPhone 7 e primul telefon al Apple care are doua difuzoare. Asta inseamna ca poti asculta muzica mai tare decat la 6S si la o calitate mai buna.
iphone 78. Camera net superioară – iPhone 7 (12-megapixels, 4K) face fotografii la o calitate net superioară faţă de iPhone 6s, mai ales în condiţii de luminozitate scăzută. Iar funcţia de stabilizare a imaginii funcţionează excelent.
9. iPhone 7 are o autonomie mai bună – Apple afirmă că bateria rezistă mai mult decât cea de pe iPhone 6s – 12 ore faţă de 10,5 ore la iPhone 6s.
10. Iphone vine cu căşti fără fir – vei putea să foloseşti castile wireless AirPods, un gadget spectaculos şi nu foarte scump (167 dolari)
11. Software-ul este net superior pe iPhone 7 – Telefonul este primul din gamă care foloseşte iOS 10. Este, astfel, mult mai rapid şi uşor de folosit decât generaţiile anterioare.

Merita sa treci de la iPhone 6s la iPhone 7? Argumente CONTRA

1. Designul nu diferă foarte mult – Apple foloseşte pentru a treia generaţie la rând un design similar. Abia din 2017 este promis un progres în acest sens, printre care un ecran cu marginile rotunjite.
2. iPhone 7 nu mai are jack separat pentru castile cu fir – Acestea pot fi conectate in acelasi loc ca si cablul de alimentare, ceea ce inseamna ca nu vei putea reincarca bateria si asculta muzica in acelasi timp.
3. Decat sa cumperi iPhone 7, mai bine astepti iPhone 8 – Tim Cook declara, de altfel, în urmă cu câteva luni că Apple pregătește câteva schimbări majore pentru iPhone în 2017. Bloomberg susține, astfel, că modelul de anul viitor nu va fi dotat cu clasicul buton rotund de sub ecran care realizează revenirea la ecranul principal. Asta după ce, cu câteva zile înainte, relata că iPhone 8 va avea un ecran curbat pe ambele laturi, asemenea smartphone-urilor Edge de la Samsung. Puse cap la cap, informaţiile vin să suţină ideea unui ecran mai mare, alături de un scanner pentru iris, în locul Touch ID-ului clasic.

Voi ce credeţi? Merita sa treci de la iPhone 6s la iPhone 7? Aveţi argumente? Vă aşteptăm opiniile.