Microsoft cumpara Linkedin, pentru 26,2 mld.dolari

Data: 13/06/2016 | Autor: .

microsoft cumpara linkedin

Microsoft  cumpara Linkedin, într-o tranzacţie evaluată la 26,2 miliarde de dolari. Jeff Weiner va rămâne CEO Linkedin şi va fi în subordinea şefului Microsoft, Satya Nadella, scrie Bloomberg.Este vorba de unul dintre cele mai mari contracte din istoria grupului Microsoft.

Decizia, anunţată luni, a condus imediat la creşterea cu 50% a valorii acţiunilor companiei LinkedIn.

Oferta plasează valoarea companiei LinkedIn la 196 dolari per acţiune, ceea ce reprezintă un plus de 49,5% faţă de preţul de tranzacţionare al acţiunilor LinkedIn la închiderea şedinţei de luni.
”Astăzi este un moment de refinanţare pentru LinkedIn”, a spus Reid Hoffman, preşedintele board-ului companiei.

„Echipa LinkedIn a devenit o afacere fantastică, axată pe conectarea profesioniştilor din întreaga lume”, a declarat Satya Nadella, directorul general Microsoft.

„Împreună, putem accelera dezvoltarea LinkedIn, precum şi a Microsoft Office 365 şi Dynamics, în contextul în care încercăm să reprezentăm fiecare persoană şi organizaţie de pe planetă”, a subliniat Nadella.

Compania Linkedin a avut venituri de 3 miliarde de dolari anul trecut. În primele trei luni din 2016, compania a raportat venituri de 860 de milioane de dolari, în scădere faţă de trimestrul patru din 2015.

LinkedIn are peste 433 de milioane de utilizatori şi peste 9.200 de angajaţi în jurul lumii.