Microsoft omoară telefoanele NOKIA!

Data: 11/09/2014 | Autor: .

nokia-logo

Microsoft intenţionează să renunţe la brandul Nokia şi să folosească în viitor numai denumirea Windows Phone. Cel puţin asta arată un document care circulă în interiorul Microsoft, citat de cei de la Phone Arena.

Potrivit surselor neoficiale, renunţarea la celebrul brand de telefoane se va face treptat, iar prima măsură va fi redirecţionarea traficului asociat Nokia către site-urile deţinute de Microsoft.

Asta după ce, odată cu lansarea Lumia 930, Microsoft a scos din comunicarea către presă orice urmă a brandului Nokia, acesta regăsindu-se doar pe telefoane.

Potrivit Phone Arena, noile generaţii Lumia 730 şi Lumia 830 vor fi denumite cel mai probabil Windows Lumia. Trecerea la noul brand se va face înainte de sărbătorile de Crăciun.

Microsoft a cumpărat Nokia în luna septembrie a anului trecut, pentru suma de 5,4 miliarde de euro, din care 3,8 miliarde de euro pentru divizia de telefoane mobile și 1,6 miliarde pentru patentele deținute de firma finlandeză.

Ulterior, Microsoft a lansat divizia Microsoft Mobile, care a dezvoltat noul smartphone Nokia X, cu sistemul de operare Android.