Microsoft pregateste o consola de jocuri TV low-cost

Data: 26/11/2012 | Autor: .

Odata cu explozia televizoarelor inteligente, Microsoft pare sa isi schimbe strategia pe piata consolelor de jocuri. Compania vrea sa lanseze o consola Xbox nou-nouta, sub forma unui set-top box intitulat „Xbox TV”.

Consola se va folosi de resursele hardware ale smart-TV-urilor si de posibilitatile de salvare on-cloud, astfel ca pretul acesteia ar putea fi unul destul de mic, scrie The Verge.

Consola ar urma sa ruleze o versiune speciala de Windows 8, astfel ca va fi compatibila cu toate produsele companiei. Consola este vazuta drept un adevarat hub multimedia prin care utilizatorii vor putea avea acces la internet, filme, muzica si jocuri online.

Microsoft nu va renunta insa la productia cunoscutelor sale console de jocuri. Dimpotriva, lucreaza la noul Xbox pe care ar urma sa il lanseze odata cu consola TV, cel mai probabil in sezonul de shoppin de Craciun 2013.

Si concurentii Microsoft lucreaza la oferte similare. Odata cu lansarea Wii U, Nintendo a lansat propria piata de aplicatii si Nintendo TVii, un serviciu care transforma controlerul consolei intr-o adevarata telecomanda pentru multimedia si retelele sociale.