Istoria gadgeturilor. Legendara consolă de jocuri ATARI 2600

Data: 2/06/2018 | Autor: .

GadgetReport.ro continuă să vă prezinte cele mai interesante reclame la gadgeturi din istorie.  Astăzi vă arătăm cum era promovată legendara consola de jocuri ATARI 2600, cea care a revoluţionat industria în anii ’70

Lansată în octombrie 1977,  ATARI 2600 era prima consolă de jocuri din lume care utiliza ca hardware o serie de microprocesoare care ajutau la reducerea dimensiunilor.

În plus, consola introducea conceptul de jocuri pe casete. Astfel, ea nu mai era dedicată unui singur joc preinstalat pe sistem, putând fi utilizată şi pentru alte jocuri care urmau să fie dezvoltate pe acelaşi suport.

Consola se conecta la televizor si putea rula 25 de casete cu 1300 de jocuri de tip arcade.

Rezultatul? Atari VCS şi, respectiv, Atari 2600 deveneau foarte populare, iar numeroase companii încearcau să profite de acest lucru prin lansarea a numeroase jocuri pe casete disponibile pentru această consolă.

Practic, acesta a fost momentul unei noi revoluţii în industria jocurilor video, o revoluţie marcată de apariţia jocurilor pe casete, independente de un anumit produs hardware.

În 1978, celebrul fotbalist Pele se afla printre vedetele care promovau noua consola de jocuri ATARI pe bază de casetă: Video Computer System (VCS), ulterior denumită Atari 2600.

Iar în clipul de mai jos vedeţi un top al celor mai interesante reclame la consola ATARI 2600.