Microsoft pregateste un telefon revolutionar

Microsoft a depus la Oficiul de Marci si Patente din SUA dosarul unei inventii numite “Mobile Communication Device Having Multiple, Interchangeable Second Devices”. Specialistii afirma ca patentul anticipeaza viitoarea generatie de telefoane Windows Phone.

Inventia pentru care Microsoft cere drepturi de autor se refera la un smartphone care isi poate schimba componentele, de la tastaturi, la display-uri si baterii.

Din datele cuprinse in dosar se intelege ca smartphone-ul va fi folosit drept baza, iar componentele vor putea fi schimbate in functie de necesitati si, foarte interesant, vor putea comunica inclusiv wireless cu telefonul.

Astfel, de exemplu, vom putea adauga telefonului o fata cu tastatura Querty, atunci cand dorim sa scriem un text, sau o interfata de telecomanda, daca il folosim pentru a schimba programele la TV, combina audio sau orice alt gadget care necesita un remote-control.

Microsoft a depus dosarul inventiei pe 17 martie 2010, insa abia acum Oficiul de Marci si Patente din SUA a facut public dosarul.

Interesant este faptul ca inaintea Microsoft, sud-coreeenii de la LG au lansat in 2009 modelul LG Versa care ofera utilizatorului posibilitatea de a cupla la telefon un game pad.

Dosarul inventiei il puteti citi aici.