MINI Aceman. O schimbare radicală de design pentru Mini

Data: 28/07/2022 | Autor: .

Mini pregătește o schimbare radicală de design a mașinilor sale, care va începe cu MINI Aceman, un automobil electric ce va debuta în fața publicului la târgul de computere și jocuri video din Koln, Gamescom 2022, pe 23 august.

Marca britanică deținută de BMW vine cu un limbaj de design radical schimbat, menit să susțină digitalizarea completă și trecerea la filosofia „Charismatic Simplicity”, care înseamnă materiale noi, mai simple, fără piele și crom și cu o „utilizare mai responsabilă a materialelor”.

Mini Acceman are o caroserie crossover și ar putea lărgi gama de astfel de modele, după cunoscutul Countryman. Mașina are o lungime de 4,05 metri, o lățime de 1,99 metri și o înălțime de 1,59 metri.

Un detaliu ușor de remarcat sunt farurile care nu mai sunt rotunde, ci capătă o formă ovaloidă neregulată, dând mai multă personalitate mașinii.

Mini Acceman oferă un puternic caracter premium, cu afișajul OLED circular în prim-plan care include cea mai recentă generație a sistemului de operare MINI.

Sistemul are o zonă de afișare care depășește display-ul, asta însemnând că imaginile pot fi proiectate pe întregul bord, ba chiar pe panourile ușilor. Afișajul este unul multidimensional, deoarece este însoțit și de sunete adecvate.

Volanul este îmbrăcat într-un soi de catifea plăcută la atingere, o inovație pentru acest detaliu al unui automobil.

„MINI Aceman oferă o imagine inițială a unui automobil complet nou, creând o punte între MINI Cooper și MINI Countryman în viitorul familiei de modele”, spune Stefanie Wurst, directorul mărcii MINI.

„Acest concept de mașină reflectă modul în care MINI se reinventează pentru viitorul său complet electric și ce reprezintă brandul: un sentiment go-kart electrizant, o experiență digitală captivantă și un accent puternic pe o amprentă minimă asupra mediului.”

„Conceptul de automobil electric face posibilă orientarea designului mai mult către valorile de bază tradiționale ale MINI, în conformitate cu principiul tradițional de utilizare creativă a spațiului”, spune Oliver Heilmer, directorul MINI Design.

„Acest lucru creează modele care ocupă puțin spațiu pe drum, oferind în același timp și mai mult confort, mai multă versatilitate și mai multă emoție în interior ca niciodată.” O soluție la fel de neobișnuită pentru Mini sunt cele patru uși, care conferă un acces bun pentru toți cei patru sau cinci pasageri.